Vesti iz odbojke

Radujem se tituli, ali žao mi je što ja završena ova sezona: Bojan Janjić posle pobede u Novom Sadu

komentari (0)

Izvor: Tanjug

25.04.2023 21:45
Radujem se tituli, ali žao mi je što ja završena ova sezona: Bojan Janjić posle pobede u Novom Sadu MN Press

Trener odbojkaša Partizana Bojan Janić izjavio je večeras da je ponosan na svoje igrače i sve što su uradili ove sezone.

Odbojkaši Partizana osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su u Novom Sadu večeras pobedili Vojvodinu sa 3:1 (23:25, 25:18, 25:20, 25:16) i tako slavili sa 3:0 u finalnoj seriji plej-ofa Superlige Srbije.

Crno-beli su osvojili 12. titulu prvaka u istoriji kluba, prvu od 2011. godine i tako sezonu zaokružili "triplom krunom" pošto su ranije trijumfovali i u Kupu i Superkupu Srbije.

"Stvarno nisam svestan uspeha koji smo napravili. Nekako se od starta sezone bavimo sledećim treningom i sledećom utakmicom. Nije lako bilo danas. Dolaziš u Novi Sad i vodiš 2:0. Koliko god ja pričao da je to samo jedna utakmica, mi smo razmišljali o svakom poenu. Ne mogu da kažem da je Vojvodina bila loša ili dobra, ali mi smo na početku bili stegnuti, što je potpuno prirodno. Međutim, drago mi je da smo taj pritisak uspeli da iznesemo i da smo posle bili mnogo bolji i agresivniji", rekao je Janić, a prenosi Tanjug.

Partizan je prekinuo šestogodišnju dominaciju Vojvodine, a trener crno-belih je naglasio da mu je žao što je ova sezona završena.

"Baš danas sam pričao sa pomoćnim trenerom i rekao mu da mi je veoma žao što se sezona završava uskoro, a ispostavilo se danas. Isti bi osećaj bio da smo izgubili ovaj meč i da smo na kraju igrali i petu utakmicu. Toliko nam je bilo lepo i kada je bilo teško i kada sam ja bio nervozan kao trener i kada su me igrači mrzeli, ali je generalno ljubav bila prisutna sve vreme. Ovo je strahovito dobra grupa momaka i sa te strane mi je žao što je kraj sezone. Mogla je da traje još tri godine što se mene tiče", zaključio je Janić.