Vesti iz odbojke

Odbojkaši Partizana novi šampioni Srbije: Vojvodina "počišćena" 3:0 u finalnoj seriji, crno-beli osvojii "triplu krunu"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.04.2023 20:04
Odbojkaši Partizana novi šampioni Srbije: Vojvodina "počišćena" 3:0 u finalnoj seriji, crno-beli osvojii "triplu krunu" MN Press

Prekinuta je dominacija odbojkaša Vojvodine u Superligi Srbije i prvi put nakon 2017. godine šampionski pehar neće pripasti ekipi iz Novog Sada, već beogradskom Partizanu.

Crno-beli su i u trećoj utakmici finalne serije bili bolji od igrača trenera Slobodana Boškana i tako nakon 12 godina pauze uspeli da osvoje trofej namenjen najboljoj ekipi u zemlji - 3:1 (23:25, 25:18, 25:20, 25:16).

Ključ uspeha gostujuće ekipe u ovom meču bio je fantastičan blok kojim su neutralisali bukvalno sve napade Novosađana, što im je donelo psihološku prednost nad rivalom i pitanje novog šampiona su rešili posle minimalnog broja utakmica i to u situaciji kad je protivnik imao prednost domaćeg terena.

Nije igrače trenera Bojana Janjića poremetilo ni to što je Vojvodina prva došla do prednosti u setovima, već su u drugom setu zaigrali angažovanije, borbenije i raznovrsnije, što je donelo razultat, a samo u ta prva dva seta crno-beli su imali 12 uspešnih blokova.

Pokušavali su domaći igrači na sve moguće načine da poremete ritam Beograđana, ponekad čak i u uspevali u tome, ali su crno-beli uvek pronalazili način da se vrate i na kraju sasvim zasluženo osvojili dugo čekanu šampionsku titulu, a uz to su pobedili u Kupu i Superkupu Srbije.