Vesti iz odbojke

Igor Kolaković, jasan: Sudbina je da uvek bude teško! Grbić posle pobede: Ne želim da neko ispira usta da hoću da pomažem Srbiji

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.06.2024 21:45
Igor Kolaković, selektor odbojkaške reprezentacije Srbije MN Press
Igor Kolaković, selektor odbojkaške reprezentacije Srbije

Odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je večeras u Ljubljani od Poljske sa 3:2, po setovima 25:21, 21:25, 25:18, 22:25 i 15:11, posle 114 minuta igre.

Izabranici Igora Kolakovića su na pola koraka od plasmana na Olimpijske igre u Parizu, ali ipak se mora sačekati ishod sutrašnjih mečeva. 

Prvo igraju Kuba i Poljska od 13.00 časova, a potom i Srbija – Slovenija od 20.30 časova. 

"Ušli smo u utakmicu sa slabijim intenzitetom, ali odigrali lepu utakmicu. Bilo je kvalitetno sa naše strane. Poljake smo naterali da razmišljaju, a Nikola je u petom setu napravi ključnu izmenu sa Huberom. 
Nadam se da smo negde posle svega zaslužili da odemo na Olimpijske igre u Parizu, zbog borne i želje koju smo ispoljili u svakom meču. Iskreno se nadamo da će to i biti. Govorio sam igračima da moramo da se borimo za svaki poen bez obzira na veliku prednost
", rekao je Igor Kolaković, selektor srpskih odbojkaša.  

 

 

Na pitanje da li više razmišlja o Sloveniji ili meču Poljaka sa Kubom, Kolaković je potvrdio da je to meč sa domaćinom. 

"O Sloveniji, to je jednino ispravno. Naravno da bi nam mnogo toga olakšalo da Poljska pobedi Kubu. Bolje je, ipak da se uzdamo u sebe. Izgleda da nam je sudbina da bude teško i da sve mora u poslednjem trenutku", rekao je Kolaković.  

 

 

Poljska i dalje može da pomogne Srbiji - potrebno je da u nedelju u poslednjem kolu savlada Kubu. Nikola Grbić, osvrnuo se i na taj meč. 

"Rekao sam još ranije da ne želim da dođem u situaciju da mi zbog naše igre, naše loše igre, utičemo na to ko će otići na Olimpijske igre. Hoću da ko siđe na teren, pogine da pobedi. Tu apsolutno nemam dileme. Stvarno sam se nadao da će do ovog momenta stvari da se reše, da će biti nebitno biti ko će ovde pobediti. Već sam spomenuo, ne želim da se ispiraju usta time da nešto hoću da pomažem Srbiji - kad već nisam mogao dva puta da ih kvalifikujem kao selektor. U nedelju će igrati ovi za koje sam rekao, Kurek, Leon, Janoš... Druga stvar koja mi se ne sviđa - i ide Srbiji u prilog, jeste što već dva turnira igramo loše poslednju utakmicu, a ne želim da se ponovi da poslednji turnir, poslednji meč ne odigramo dobro", bio je jasan Grbić.