Vesti iz odbojke

Pobeda za kraj turnira u SAD: Odbojkašice bolje od Bugarske, vraćaju se u Beograd, pa idu u Japan

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.06.2024 09:37
Slavlje odbojkašica Srbije posle pobede nad Bugarskom Odbojkaški savez Srbije
Slavlje odbojkašica Srbije posle pobede nad Bugarskom

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je jutros u američkom Arlingtonu selekciju Bugarske 3:1, po setovima 18:25, 25:21, 25:17 i 25:16 u četvrtoj utakmici na turniru druge sedmice Lige nacija.

Seniorke Srbije su sa osmesima na licu okončale turnir u Arlingtonu. Izabranice Đovanija Gvidetija su savladale Bugarsku i turnir završile sa polovičnim učinkom, što je, uz bolju igru iz meča u meč, vidan napredak u odnosu na početak Lige nacija.

Najefikasnije u selekciji Srbije bile su Aleksandra Uzelac i Ana Bjelica, koje su zabeležile po 18 poena, a u reprezentaciji Bugarske najbolja je bila Merelin Nikolova sa 20 poena.

Seniorke Srbije se iz SAD vraćaju u ponedeljka, 3. juna u 12.25 časova, a za petak, 7. jun je predviđen polazak u Fukuoku na turnir poslednje, treće sedmice VI Lige nacija 2024.

Najbolje odbojkašice Srbije se trenutno nalaze na desetom mestu na tabeli Lige nacija sa devet osvojenih bodova, a u japoanu će im rivalke biti igračice  Holandije (12. jun), Francuske (14. jun), Japana (15. jun) i Italije (16. jun).