Vesti iz odbojke

Odbojašice Zvezde porazom završile učešće u Ligi šampiona: Potsdam slavio u četiri seta

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.02.2023 19:20
Odbojašice Zvezde porazom završile učešće u Ligi šampiona: Potsdam slavio u četiri seta MN Press

Odbojkašice Crvene zvezde uprkos požrtvovanoj igri poražene su u poslednjoj utakmici grupne faze Lige šampione od nemačkog Potsdama - 3:1 (25:18, 25:13, 22:25, 25:23).

Bez obzira što su kraj u elitnom takmičenju dočekale bez pobede, izabranice Ratka Pavličevića pokazale su da imaju kvalitet i svetlu budućnost. Sa velikim samopouzdanjem došle su u Potsdam, ali je presudilo veliko iskustvo ekipe iz Nemačke.

Već na startu uvodnog seta domaćin je stekao prednost, ali je Zvezda uspela da se približi i smanji zaostatak na 22:18. Međutim, tada je proradio blok Nemica, koje su uz tri vezana poena stigle do vođstva na meču - 25:18.

 

 

Potsdam se naročito razigrao u drugom setu i lako rešio ovu deonicu sa velikom razlikom (23:13). Srpski predstavnik se probudio u trećem setu, kada su na scenu stupile Ana Živojinović, Aleksandra Ćirović, Tara Taubner i Božica Marković.

Međutim, u neizvesnom četvrtom setu, Nemice su slomile otpor Zvezde. Iako se vodila velika borba, Potsdam je bio nešto mirnije ruke na kraju, kada je presudilo iskustvo domaćina.

Najefikasnija u timu Crvene zvezde bila je Tara Taubner sa 21 poenom.
 

 

Standings provided by Sofascore