Vesti iz odbojke

Tijana Bošković "pregazila" konkurenciju za MVP titulu grupne faze Lige šampiona: Paola Egonu dobila tri puta manje glasova

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.01.2024 18:55
Tijana Bošković, odbojkašica Ezačibašija, prebacuje loptu preko mreže Guliver
Tijana Bošković, odbojkašica Ezačibašija, prebacuje loptu preko mreže

Svako ko se iole razume u odbojku ne može da ne ceni to što Tijana Bošković radi iznad mreže, sve munje od njenih udaraca i brdo poena za svaki tim u svakom meču, bilo da se radi o klubu ili reprezenatciji, pa zato ne čudi što su je navijači svojim glasovima izabrali za najbolju igračicu grupne faze Lige šampiona 2023/24. 

Bez obzira što njena ekipa, Ezačibaši, nije još osigurala ostanak u borbi za titulu, srpska sportska heroina je i pre utakmica plej-ofa ubedljivo dobila naklonost publike u izboru pod okriljem Evropske odbojkaške federacije. Čak 63,1 odsto glasova.

Njene glavne konkurentkinje u trci za MVP tog dela elitnog klupskog takmičenja, Paola Egonu i Ekaterina Antropova dobile su daleko manju podršku. Prva, kao članica Vero Volari Milana, svega 20,2 odsto, a druga, u dresu Skandićija, tek 9,5. 

 

 

Turski tim je u grupi zabeležio četiri pobede - po dve protiv Vašaša i Marice Plovdiv, a izgubio je duela sa Skandićijem, pa ga od četvrtfinala deli dvomeč razigravanja sa Prometejem. 

Tijana je u prvom kolu protiv Vašaša postigla 23 poena, a u drugoj rundi na meču sa Maricom upisala je 13, dok je u trećem kolu protiv Skandićija bila još efikasnija (28). 

U četvrtoj rundi protiv Marice je pauzirala, a u petom kolu je donela ekipi pobedu nad Vašašom sa 28 poena. U zadnjem meču uvodne faze LŠ protiv Skandićija 27 puta je ubacila loptu u nebranjeni deo terena.

 

 

 

 

Osim na svoj i klupski ponos sigurno i na zadovoljstvo selektora Srbije, Đovanija Gvidetija, jer ozbiljno računa na Tijanino velemajstorsko znanje, vrhunsku formu i ekstremnu motivisanost kada igra za Srbiju. Jer će sa kapitenkom Majom Ognjenović biti predvodnica tima na Olimpijskim igrama u Parizu ovog leta. 

Nije Ezačibaši slučajno Boškovićevoj nedavno dao najskuplji ugovor u istoriji odbojke, odnosno platu veću nego što je ikada imao bilo koji muškarac a ne samo koleginice vedete osvajača svetske klupske titule prošlog meseca.