Vesti iz odbojke

Ne verujem da je Tijana Bošković sa ove planete: Dubok naklon sjajne Gabi Gimaraeš još boljoj srpskoj odbojkašici

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.12.2023 19:26
Tijana Bošković šalje loptu pored bloka rivalki Guliver
Tijana Bošković šalje loptu pored bloka rivalki

Istinski asovi sporta vole i umeju da hvale konkurente, a to je najveći mogući komplimenta za hvaljenog, jer kolege najbolje znaju koliko je teško stići do vrha i još teže zadržati se na njemu, pa će tako Tijani Bošković sigurno prijati reči Gabi Gimaraeš, jer obe pripadaju krem društvu ženske odbojke. 

Čuvena Brazilka nije se libila da glasno izgovori ime Srpkinje, dajući odgovor na novinarsko pitanje ko joj je najveća inspiracija u prvenstvu Turske. Šta više, izrekla je salvu komplimenata na račun svoje rivalke na klupskom i nacionalnom timu, jer ima iza sebe brojne duele u obe kategorije. 

 

 

"Ja ne verujem da je ona sa ove planete... Sve lopte napada. I kada je idealno podignuta i kada je loša. Neverovatna ličnost. Trudim se mnogo da naučim od nje. Iako nije na istoj poziciji, stvarno pokušavam da naučim iz njene igre. Ona je dobar primer za mene. Snažan karakter, mentalno mnogo jaka osoba. To mi se mnogo sviđa", ispričala je kapitenka Vakifbanka u intervjuu za "SkorerTV". 

Pomenula je slavna primačica servisa još nekoliko velikih imena, međutim opet se vratila na korektorku Ezačibašija i naše selekcije, u čijem dresu je Boškovićeva osvajala svetske i evropske titule, te se pela na pobedničko postolje na Olimpijskim igrama. 

"Ima mnogo napadača. Ako pogledamo na mojoj poziciji tu su i Ana Kristina i Arina Fedorovceva. Međutim, kada imate igrača kao što je Bošković, onda je ona jedino što mi pada prvo na pamet", zaključila je Gimaraeš.