Vesti iz odbojke

Odbojkašice Železničara i Crvene zvezde dobile rivale u Kupu CEV

komentari (0)

Izvor: Tanjug

27.10.2023 21:29
Odbojkašice Železničara i Crvene zvezde dobile rivale u Kupu CEV Guliver

Odbojkašice Železničara iz Lajkovca i Crvene zvezde igraće u šesnaestini finala Kupa CEV protiv ekipe Kralovo Pole, odnosno Tenerifa, određeno je danas žrebom u sedištu Evropske odbojkaške federacije (CEV).

Odbojkašice Železničara igraće protiv češkog kluba Kralovo Pole. Klub iz Brna je zauzeo četvrto mesto u drugoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona 2024, pa se preselio u Kup CEV. Prva utakmica će se odigrati u utorak, 7. novembra od 18 časova u Brnu, a revanš meč je osam dana kasnije od 19 časova u Lajkovcu.

Ukoliko eliminišu Čehinje, Lajkovčanke će u osmini finala igrati protiv pobednika meča šesnaestine finala između švajcarskog Dudingena i italijanskog Kjerija.

Crvena zvezda će u prvom meču šesnaestine finala dočekati Tenerife u utorak, 7. novembra od 19 časova u dvorani na Banjici. Druga utakmica je na programu u sredu, 15. novembra od 20 časova na Tenerifama. 

Ukoliko prođe španski tim Crvena zvezda će u osmini finala igrati sa pobednikom duela šesnaestine finala Sent Benedek Balatonfired (Mađarska) – Šelmi Brno (Češka).