Vesti iz odbojke

Veliko hvala Dragoljubu Zbiljiću: U Vojvodini ističu zasluge bivšeg predsednika za osvajanje odbojkaškog Superkupa Srbije

komentari (0)

Izvor: Tanjug

13.10.2023 18:36
Veliko hvala Dragoljubu Zbiljiću: U Vojvodini ističu zasluge bivšeg predsednika za osvajanje odbojkaškog Superkupa Srbije MN Press

Odbojkaški klub Vojvodina osvojio je peti put u istoriji Superkup Srbije, a iz novosadskog kluba su istakli da se poverenje dato mladim igračima definitivno pokazalo kao ključ uspeha. Vojvodina je u Kruševcu pobedila šampiona Partizan rezultatom 3:1 (25:20, 25:23, 21:25, 25:19), a iz "lala" ističu sjajno vođstvo ekipe od strane novog stručnog štaba, na čelu sa Markom Narančićem.

Kako se na sajtu Vojvodine ističe, to je rezultiralo hrabrom i odvažnom borbom mladih igrača koji su bez ikakvog straha ostavili srce na terenu. Sportski direktor OK Vojvodina, Đorđe Đurić, čestitao je ekipi na velikom uspehu, zahvalio se novom Upravnom odboru na podršci i garantovanoj finanskoj stabilnosti, a posebnu zahvalnost izrazio je bivšem predsedniku Dragoljubu Zbiljiću.

"Zahvaljujući njegovoj viziji, dugogodišnjem ulaganju u mlađe kategorije i u klupsku infrastrukturu uspeli smo da ostvarimo prvi od ciljeva za ovu sezonu, a to je Superkup Srbije. Nikada nije prestao da veruje u Vojvodinu, njegova podrška nam nikad nije nedostajala pa ni danas. Prepoznao je važnost ulaganja u mlađe kategorije i uvek to isticao kao najvažniji segment našeg kluba. Zahvaljujući njemu izgrađen je dom, odnosno otvoren centar za mlade igrače, obezbeđeni su evropski uslovi za njihov život, boravak i rad", rekao je Đurić.

Đurić je posebno istakao podatak da je od 15 igrača, koji su osvojili Superkup, čak 11 živelo, ili još uvek živi u upravo u izgrađenom klupskom domu.

"Imamo i prvog prvotimca koji je ponikao na Akademiji odbojke Vojvodina, koja je takođe osnovana u vreme kada je Zbiljić bio predsednik. Dobili smo prvi put našu teretanu u kojoj imamo idealne uslove i u najvećoj meri je zaslužan za ovu titulu. Pobeda nam je dala veliki vetar u leđa, nastavljamo da idemo ka novim visokim ciljevima i u ovoj sezoni", zaključio je Đorđe Đurić.

Ekipa se danas okupila na Sajmu sporta pod okriljem SD Vojvodina i proslavila titulu osvajača Superkupa sa velikim brojem mališana.