Vesti iz odbojke

Novi poraz odbojkaša Srbije: Olimpijska viza na čekanju do naredne godine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.10.2023 10:12
Novi poraz odbojkaša Srbije: Olimpijska viza na čekanju do naredne godine MN Press

Najbolji odbojkaši Srbije pretrpeli su još jedan poraz na kvalifikacionom turniru za odlazak na Olimpijske igre, ovoga puta od Sjedinjenih Američkih Država i nisu uspeli da obezbede prolaz na Olimpijske igre - 0:3 (19:25, 18:25, 17:25).

Međutim, ovaj poraz, sasvim zasluženo pretrpljen, ne znači da se igrači selektora Igora Kolakovića neće, prvi put od Londona 2012. godine, plasirati na nejveću svetsku sportsku smotru, već da će na overu vize morati da čekaju do naredne godine.

Zapravo, preostalo je da se podeli još pet "pozivnica" za Olimpijske igre u Parizu i one će pripasti selekcijama koje nakon završene Lige nacija naredne godine budu među pet najboljpelasiranim selekcijama na rang listi, a da se pri tome već nisu plasirale na OI.

Srbija trenutno zauzima devetu pozicju na listi najboljih svetskih selekcija i upravo to mesto joj garantuje odlazak u Pariz. Iza "orlova" se nalazi Nemačka koja je uspela da obezbedi odlazak na Igre, a na 11. mestu je Kuba koja ima čak 42 boda manje od ekipe selektora Igora Kolakovića, dok Holandija ima dva boda manje od Kubanaca.

Dakle, za odlazak na Olimpsjke igre Srbiji je pitrebno samo da održi tu poziciju, što je veoma realno imajući u vidu celokupan odnos snaga u svetskoj odbojci.