Vesti iz odbojke

Marko Podraščanin: Srbija je u Tokio došla po olimpijsku vizu

komentari (0)

Izvor: Tanjug

02.10.2023 12:13
Marko Podraščanin: Srbija je u Tokio došla po olimpijsku vizu MN Press

Odbojkaški reprezentativac Srbije Marko Podraščanin izjavio je u Tokiju da njegovi saigrači imaju veliki motiv da se plasiraju na Olimpijske igre, koje će naredne godine biti održane u Parizu.

Odbojkaši Srbije se trenutno nalaze u Tokiju gde igraju na kvalifikacionom turniru za plasman na OI 2024. Srbija je u prvom kolu poražena od Turske 1:3, a potom je savladala Tunis 3:0. Odbojkaši Srbije iskoristili su današnji slobodan dan za trening u teretani u Šibuji, delu Tokija koji se nalazi u neposrednoj blizini dvorane Jojogi gde se igraju utakmice.

"Odradili smo teretanu da se vratimo fizički na puteve stare slave posle neočekivanog poraza od Turske. Odigrali smo juče jako dobru utakmicu protiv Tunisa. Osvojili smo tri važna boda, ne samo zbog ovog turnira, nego i zbog plasmana na rang listi FIVB. Očekuju nas izuzetno važni mečevi protiv Egipta i Finske. Očekujem dve pobede zato što smo došli ovde da izborimo direktan plasman na OI u Parizu", rekao je Podraščanin, prenosi OSS.

Prvo mesto na tabeli grupe B kvalifikacija za OI dele Slovenija i SAD sa po šest osvojenih bodova.

"Veliki ulog je u pitanju, OI su svake četiri godine. Mi 12 godina nismo bili na OI. Imamo veliku želju i motiv da izborimo plasman na Igre u Parizu. Očekuju nas veoma važne utakmice protiv Egipta i Finske. Želimo da sa što više pobeda i samopouzdanja uđemo u poslednja tri kola protiv izuzetno jakih protivnika", dodao je Podraščanin.

Meč između Srbije i Egipta biće odigran sutra od šest časova po centralnoevropskom vremenu. Plasman na OI u Parizu 2024. godine izboriće dve najbolje reprezentacije iz grupe.