Vesti iz odbojke

Evropsko srebro i olimpijska viza... Ovo je uspešno leto za nas: Tijana Bošković sumirala utiske po povratku iz KIne

komentari (0)

Izvor: Tanjug

26.09.2023 14:47
Evropsko srebro i olimpijska viza... Ovo je uspešno leto za nas: Tijana Bošković sumirala utiske po povratku iz KIne MN Press

Najbolja srpska odbojkašica, Tijana Bošković izjavila je danas u Beogradu da je ponosna na saigračice, koje su izborile plasman na Olimpijske igre u Parizu naredne godine.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije doputovala je u Beograd nakon što je na kvalifikacionom turniru u Kini obezbedila plasman na OI godine.

Srbija je u Ningbou na turniru A grupe kvalifikacija za OI osvojila drugo mesto iza Dominikanske Republike. Srbija i Dominikanska Republika su izborile plasman na Igre u Parizu naredne godine.

"Moramo da budemo zadovoljni, ostvarili smo glavni reprezentativni cilj ove sezone. Igrali smo dva takmičenja za kratak vremenski period, finale Evropskog prvenstva, zatim ove kvalifikacije, tako da mogu da kažem da je ovo bilo uspešno leto za nas. Bilo je poprilično naporno, ali sam ponosna kako smo sve to izgurale. Ono što smo zacrtali, to smo i ostvarili. Srećni smo i zadovoljni", izjavila je Boškovićeva, preneo je OSS.

Odbojkašice Srbije je na aerodromu "Nikola Tesla" dočekala delegacija Odbojkaškog saveza Srbije (OSS). Srbija je ove godine igrala u Ligi nacija, dok je na Evropskom prvenstvu osvojila srebrnu medalju.

"Ispunili smo očekivanja, jer je glavni cilj bio da se plasiramo na OI. Nismo turnir završili kako smo želeli, jer smo na kraju kvalifikacija poraženi od Kine. Ta utakmica nije imala rezultatskog značaja. Moram da istaknem utakmicu sa Holandijom, koja je bila presudna za naš plasman na OI", izjavila je srpska odbojkašica Maja Ognjenović i dodala:

"I EP i kvalifikacije za OI su imali isti značaj. Selektor Srbije Đovani Gvaideti insistirao je i na dobrom rezultatu u Ligi nacija, ali znam da je nemoguće da se tri takmičenja tokom jednog leta igraju na istom nivou. Nismo se plasirali na završni turnir LN, ali se to kasnije ispostavilo kao dobro jer smo imali dovoljno vremena da se pripremimo za EP i kvalifikacije za OI. Ne možemo da budemo nezadovoljni, jer smo igrali finale EP i izborili plasman na Igre u Parizu. Kada se osvrnemo na leto 2023. možemo da budemo zadovoljni, pošto smo ispunili sve što smo planirali".