Vesti iz odbojke

Dominikanska Republika i Brazil u Parizu: Srbija izgubila od Kine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.09.2023 15:22
Dominikanska Republika i Brazil u Parizu: Srbija izgubila od Kine MN Press

Poslednju utakmicu na kvalifikacionom turniru za Olimpijske, odbojkašice Srbije igrale su protiv Kine i izgubile 2:3 (25:23, 22:25, 14:25, 22:25). Meč sa domaćinom takmičenja nije imao rezultatski značaj, jer je Kina u subotu poražena od Dominikanske Republike, čime je izgubila šanse da se na svom terenu plasira u Pariz, a upravo je taj poraz doneo Srbiji sigurnu "vizu" za Olimpijske igre.

U nedelju su se našoj reprezentaciji na Igrama u glavnom gradu Francuske narednog leta priključili Dominikana i Brazil iz Grupe B.

U odlučujućem meču, selekcija koja je doživela samo jedan poraz od Češke, a potom savladala sve ostale, pa i Srbiju, uspela je da u dramatičnoj završnici pobedi Holandiju 3:2 (25:20, 20:25, 25:19, 23:25, 15:12) i tako overi plasman na Olimpijske igre.

 

 

Ranije je plasman na OI obezbedila i Turska iz Grupe B, dok su Japan i Brazil u međusobnom duelu odlučili o drugom putniku za Pariz. "Selesao" je u dramatičnoj borbi pobedio 3:2 i osvojio drugo mesto.

U Grupi C za olimpijske vize konkurišu Italijanke, Poljakinje i Amerikanke, a teoretske šanse imaju i Nemice. Sve će biti poznato posle večerašnjih utakmica u kojima će snage odmeriti SAD i Nemačka, odnosno Poljska i Italija.