Vesti iz odbojke

Sve je u našim rukama: Đovani Gvideti ne sumnja u prolazak Srbije na Olimpijske igre

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.09.2023 10:53
Sve je u našim rukama: Đovani Gvideti ne sumnja u prolazak Srbije na Olimpijske igre MN Press

Ženska odbojkaška reprezentacija poražena je od Dominikanske Republike u poslednjem kolu kvalifkakcija za Olimpijske igre 2024. godine, ali je i dalje zajedno sa pomenutom selekcijom najbliža odlasku u Pariz.

Pomenute dve ekipe imaju identičan skor od četiri trijumfa i jednog kiksa, a selektor našeg tima Đovanija Gvidetija uopšte ne dovodi u pitanje ispunjenje cilja osvajačica poslednjeg Svetskog prvenstva i srebrne medalje na nedavnom šampionatu Evrope. 

"Bila je ovo veoma teška utakmica, Dominikana je igrala zaista odlično u svim segmentima igre. One su se branile sjajno, nisu imale problema na prijemu, a u napadu su pronalazile brojna rešenja. Mi smo se mnogo mučili u napadu danas, ali za to moramo da odamo priznanje Dominikani", prvo je Itaolijan sumirao utiske posle poraza.

Naše odbojkašice u subotu očekuje duel sa Holandijom, a dan kasnije će odmeriti snage sa Kinom. Obe selekcije trenutno zaostaju za "orlicama". 

"Sada gledamo ka narednom meču, sve je otvoreno, sve je u našim rukama, želimo da dobijemo naredna dva meča. Sledeći rival nam je Holandija, moramo da se pripremimo za to", jasan je Gvideti. 

Po novom sistemu kvalifikacija u odbojci, 24 reprezentacije su podeljene u tri grupe sa po osam selekcija, a plasman na Olimpijske igre izboriće po dve najbolje reprezentacije iz svake grupe. 

Preostalih pet učesnika olimpijskog turnira biće poznato 17. juna, po završetku preliminarne faze Lige nacija 2024, na osnovu rang liste FIVB. Prednost prilikom određivanja imaće selekcije sa kontinenata koje u tom momentu nemaju kvalifikovane reprezentacije, a za njima najuspešniji nacionalni timovi za FIVB rang liste.