Vesti iz odbojke

Odbojkašice izgubile prvi set na turniru u Kini, ali pobedile: Pred svetskim šampionkama pala i Češka

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.09.2023 11:57
Odbojkašice izgubile prvi set na turniru u Kini, ali pobedile: Pred svetskim šampionkama pala i Češka MN Press

Još jedan korak ka plasmanu na Olimpijske igre su napravile najbolje odbojkašice Srbije, koje su u četvrtom kolu kvalifkacionog turnira u Kini bile bolje od selekcije Češke – 3:1 (25:20, 25:22, 30:32, 25:20)

Igračice selektora Đovanija Gvidetija nisu blistale, ali su u svakom trenutku bile sposobne da odgovore naletima rivala i vrate se u meč, u kojem su potom trijumfovale na iskustvo.

Slabo je aktuelne svetke šampionke služio servis, svaka od igračica je barem po jednom napravila servis grešku, ali ni sa druge strane mreže procenat u ovom segmentu igre nije bio previše dobar, što je išlo na ruku Srpkinjama.

Mogle su vicešampionke Evrope i ranije da reše pitanje pobednika, budući da su u trećem setu imale tri meč lopte, ali je za to nedostajalo i malo sreće i prvi put na ovom turniru su odbojkašice Srbije izgubile jedan set. 

taj podatak i nije toliko strašan, koliko je opterećujuće što su Maja Ognjenović, Tijana Bošković i ostale devojke orale još dodatnih 15-20 minuta da provedu na terenu, umesto da odmaraju pred najvažnije duele.

Nacionalni tim Srbije u četvrtak ima slobodan dan, a potom slede mečevi protiv Dominikanske Republike u petak, Holandije u subotu i Kine u nedelju, a prolaz u pariz će obezbediti dve najbolje ekipe u grupi.

Kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, 4. kolo

Srbija - Češka 3:1
Holandija - Ukrajina 3:0
Dominikanska Republika - Meksiko 3:0
Kina - Kanada 13.30

 

Standings provided by Sofascore