Vesti iz NFL

Stadion madridskog Reala na mapi NFL karavana u Evropi: Čuveni "Santijago Bernabeu" poprište nešto drugačijeg fudbala

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.02.2024 21:53
prazne tribine stadiona Reala iz Madrida Guliver
prazne tribine stadiona Reala iz Madrida

U sklopu promocije američkog fudbala van granica Sjedinjenih Američkih Država, čelnici NFL već neko vreme organizuju mečeve pomenute lige po Evropi, a koliko su uspešni u tome potvrđuje i vest da su uspeli da "nagovore" madridski Real da otvori kapije svog stadiona u tu svrhu. 

I to 2025. godine, kada će čuveni "Santijago Bernabeu" prvi put u istoriji biti poprište jednog takvog sportskog događaja. Pošto su se pre njega na istoj mapi našli London, Minhen i Frankfurt. Odnosno, Meksiko siti i Sao Paolo (od ove godine) u Južnoj Americi, odnosno kanadski Toronto.  

"Prešli smo sa četiri na osam redovnih ligaških utakmica, počevši od 2025. godine. To nam omogućava da istražimo nova tržišta, nove partnere, nove navijače širom sveta koji vole NFL i koji nisu bili u prilici da prisustvuju mečevima. Danas s ponosom objavljujemo da će NFL u sezoni 2025. prvi put otići u Španiju, u srce Madrida, na kultni "Santijago Bernabeu". Sve to u saradnji sa Real Madridom. Ne možemo biti uzbuđeniji što ćemo tamo dovesti najbolje iz NFL-a, timove, igrače i što ćemo moći da sarađujemo sa jednim od najboljih fudbalskih klubova na svetu Real Madridom", pohvalio se izvršni potpredsednik NFL-a, Piter O'Rajli.

 

 

Raspored takmičenja još nije poznat, ali se znaju dva potencijalna domaćina. To će biti Majami Dolfinsi ili Čikago Bersi.