Vesti iz NFL

NFL probni (mock) draft 1.0: Devet ofanzivnih igrača u prvih 10 odabira? Pripremite se za ludnicu u prvom krugu

komentari (0)

Izvor: Vanja Milićević

06.02.2024 15:58
Kvoterbekovi zanimljivi za probni NFL draft Tanjug/AP Photo/Michael Caterina, Jacob Kupferman, Eduardo Munoz Alvarez, David Dermer
Kvoterbekovi zanimljivi za probni NFL draft

NFL Draft je za malo manje od tri meseca, a potražnja za kvoterbekovima je uvek prioritet broj jedan za sve franšize. Potencijalno ćemo videti čak šestoricu mladih kvoterbeka u prvoj rundi što bi izjednačilo rekord postavljen 1983. godine po broju kvoterbekova u prvoj rundi.

Dok se spremamo za Superboul 58, u kojem ćemo gledati Kanzas Siti Čifse i San Francisko Fortinajnerse, za ostalih 30 NFL franšiza međusezona je uveliko krenula. Timovi su odavno krenuli da analiziraju mlade talentovane igrače sa univerzitetskog nivoa, da ih rangiraju po pozicijama i sklapaju sopstvene probne draftove.

Ovogodišnji NFL draft će biti održan u Detroitu ovog aprila, već sada mnogi spekulišu da bi ova draft klasa ofanzivno mogla biti jedna od najboljih u 21. veku. Možemo očekivati veliki broj hvatača, ofanzivnih linijaša čak i jednog vrhunskog tajt enda u prvih 32 odabira.

Mnogo toga će se promeniti do same noći NFL drafta – konačan poredak čitavog drafta, da ne govorimo o testiranju mladih prospekata, slobodnim agentima i još mnogo toga – ali svakako je korisno (ali i zabavno) pokušati sada da se predvidi kako će izgledati prva runda predstojećeg NFL drafta.

 
ČIKAGO BERS (OD KAROLINA PANTERSA)

Potrebe tima: QB, WR, OT, ED

 

CALEB WILLIAMS, QB USC
Iako je Džastin Filds pokazao napredak ove sezone, to nije bio ogroman skok u nivou igre i produktivnosti na terenu koliko su se nadali Bersi. Vreme je da se krene iznova na poziciji kvoterbeka i Kejleb Vilijams je pravo rešenje. Talenat u ruci, preciznost i sposobnost da napravi nešto ni iz čega su samo neke vrline koje krase nekadašnjeg Hajzmenovog osvajača. Vilijams je imao 120 ofanzivnih tačdaunova i samo 14 presečenih dodavanja u poslednje tri sezone. Ono šta ga čini posebnim jeste to što skoro uvek ima rešenje na to šta odbrana igra, uz odličan pregled igre.
 
VAŠINGTON KOMANDERS

Potrebe tima: QB, OL, ED, CB

 

DRAKE MAYE, QB UNC

Komandersi idu u novom smeru od naredne sezone, pošto su angažovali Dena Kvina da bude glavni trener dok je posao ofanzivnog koordinatora dobio Klif Kingsberi. Drejk Mej je veoma zanimljiv prospekt, koji poseduje sve neophodne predispozicije da bude franšizni kvoterbek. Visok, odlična konstitucija (194 centimetara visok, 105 kilograma težak), razume odbrane, dobra vizija i vrlo dobro napada između brojeva. Dodatni plus za kvoterbeka sa Severne Karoline je činjenica da je izuzetno mobilan u džepu i ume svojim nogama da osvoji veliki broj prvih daunova.

 

NJU INGLAND PETRIOTS

Potrebe tima: QB, OT, WR, ED

 

JAYDEN DANIELS, QB LSU

Novi je režim u Petriotsima nakon što je otišao Bil Beličik. Naslednio ga je njegov nekadašnji igrač Džered Mejo, koji će kao Den Kvin imati odličnu priliku da odabere novo lice franšize. Džejden Denijels ima dosta sličnosti sa Lamarom Džeksonom. Veoma dinamičan plejmejker, elitna brzina i vizija kao trkač, mada najbolja odlika Denijelsa ove sezone jeste bila preciznost na dugačkim dodavanjima (34 kompletirana dodavanja na pokušajima koji su bili 20 ili više jardi u vazduhu).

Džejden Denijels je napredovao svake sezone i to najviše treba da raduje navijače Petriotsa.

 

ARIZONA KARDINALS

Potrebe tima: WR, OL, DL, CB

 

MARVIN HARRISON JR, WR OHIO STATE

Ovo bi bio savršen scenario za Arizona Kardinalse, koji mogu da čekaju i uživaju gledajući timove ispred njih koji biraju kvoterbekove dok njima u krilo upada možda i najbolji prospekt na ovogodišnjem draftu. Marvin Herison mlađi (sin od Marvina Herisona, nekadašnjeg hvatača Koltsa i člana Kuće slavnih) je najbolji prospekt na poziciji hvatača još od Kelvina Džonsona. Elitne fizičke predispozicije, sjajna kontrola tela, odlična brzina, skoro da ne postoji ruta koju Maserati Marvin ne može da istrči. Biletnikof osvajač za najboljeg hvatača u državi je u poslednje dve sezone imao 2,532 jarda hvatanjem i 32 tačdauna u napadu.

 

LOS ANĐELES ČARDŽERS

Potrebe tima: WR, OT, TE, DL

 

BROCK BOWERS, TE GEORGIA

Od ovoga odabira kreće ludnica na draftu. U dosta različitih smerova mogu Čardžersi da idu sa ovim pikom i biće veoma intrigantno videti šta će novi glavni trener Džim Harbou izabrati. Dosta sam se dvoumio i kalkulisao šta bi Čardžersi mogli da urade, ali na kraju sam se opredelio za Broka Bauversa. Tajt end sa univerziteta Džordžija je najkompletniji igrač na svojoj poziciji u poslednjih 10 godina na univerzitetskom nivou. Sve tri sezone je imao elitne ocene, veoma dobro blokira i najvažnije sjajno trči rute. Kroz sredinu terena je najubojitiji pošto je brži od lajnbejkera, a mnogo veći i jači od defanzivnih bekova.

 
NJUJORK DŽAJANTS

Potrebe tima: QB, OL, WR, DB

 

MALIK NABERS, WR LSU

Nastavlja se potraga za prvom hvatačkom opcijom, nešto sa čime se muče Džajantsi od kako su poslali Odela Bekama u Klivlend. Sreća za tim iz Njujorka, dosta elitnih hvatača se nalazi na ovogodišnjem NFL draftu, a Malik Nejbers svakako spada među njima. Nejbers je najeksplozivniji hvatač u ovoj klasi, uz to je jedan od najmlađih (21. godinu puni tek krajem jula). Fluidna kretnja, elitna promena pravca, niti u jednom momentu ne gubi na brzini, pravi separaciju ni iz čega. Nejbers je imao 17 hvatanja od 30 jardi ili više prošle sezone, najviše na univerzitetskom nivou.

 
TENESI TAJTANS

Potrebe tima: WR, OL, DB, RB

 

JOE ALT, OT NOTRE DAME

Još jedna franšiza kojoj se isplati da čeka na poziciji na kojoj se nalazi i računa na to da će moći da izaberu igrača kojeg žele. Prekopotrebna je pomoć u ofanzivnoj liniji (dozvolili su 64 seka prošle sezone), zato je pravo rešenje za Tajtanse ofanzivni tekl Džo Alt.

Glomazna građa (203 centimetara visok, 145 kilograma težak), vrhunski bloker u igru na zemlji mada ga i krasi sjajno blokiranje u igri dodavanjem. Alt je dozvolio samo dva seka i osam požurivanja u poslednje dve sezone.

 

ATLANTA FALKONS
Potrebe tima: QB, WR, ED, CB

 

LAIATU LATU, ED UCLA

Nekadašnji defanzivni koordinator Remsa Rahim Moris je izabran da bude novi predvodnik Atlanta Falkonsa. Iako ima dosta talenta na papiru, Moris je i sam svestan da je problem na poziciji defanzivnog enda nerešiva enigma za Falkonse u poslednjih šest sezona. Atlanta nije imala igrača sa dvocifrenima brojem sekova od 2016. godine (Vik Bizli, 15,5 sekova), zbog toga moraju da gledaju u tom smeru i Laiatu Latu je jedan od najboljih na ovom draftu.

Latu sjajno koristi ruke, najbolje je tehnički potkovan uz sve to je i najraznovrsniji igrač na ovoj poziciji.

Veoma je bio produktivan u poslednje dve sezone, zabeleživši 23,5 seka i 112 pritisaka na protivničkog kvoterbeka.

 

ČIKAGO BERS

Potrebe tima: QB, WR, OT, ED

 

ROME ODUNZE, WR WASHINGTON

Nakon što su odabrali novo lice franšize sa prvim pikom, vreme je da ga okruže sa što više oružija u napadu. Roum Odunze je imao nestvarnu sezonu sa 92 hvatanja, 1,640 jardi i 13 tačdaunova. Izuzetno svestran hvatač koji može da igra spolja i iznutra, plus sposoban je da istrči svaku rutu. Upariti njega sa Di Džejom Murom bi napad Bersa pretvorio u jedan od najeksplozivnijih u ligi.

 

NJUJORK DŽETS

Potrebe tima: OL, WR, TE, DB

 

OLU FASHANU, OT PENN STATE

Eron Rodžers se vraća sledeće sezone i najbitnija stvar za Džetse jeste da ga zaštite tako što će unaprediti ofanzivnu liniju. Olu Fešanu je po mnogima možda i najbolji ofanzivni linijaš na ovogodišnjem draftu, što ima smisla pošto nije dozvolio niti jedan sek u poslednje tri sezone. Elitan rad nogu, kao i fizičke predispozicije, sav potencijal ovog sveta Fešanu poseduje da bude jedan od najboljih u NFL.

 

MINESOTA VAJKINGS

Potrebe tima: QB, IOL, DL, CB

 

JER’ZHAN NEWTON, DT ILLINOIS

Minesota Vajkingsi su u idealnoj poziciji da biraju kvoterbeka za budućnost, mada to će se jedino desiti ako ne budu uspeli da vrate Kirka Kazinsa koji je slobodan agent. U ovom scenariju Kazins se vratio, a Vajkingsima svakako treba dosta pomoći na defanzivnoj strani lopte. Džer'Žen Njuton je najbolji unutrašnji defanzivni linijaš u ovoj klasi, koji je pokazao svake sezone znatni napredak. Neverovatan prvi korak, sjajna kombinacija snage i prirodnog talenta koji poseduje. Raznovrstan igrač koji može da igra na više pozicija u defanzivnoj liniji.

 

DENVER BRONKOS

Potrebe tima: QB, ED, CB, WR

 

J.J. MCCARTHY, QB MICHIGAN

Nakon što je stavio Rasela Vilsona na klupu (i maltene izbacio iz ekipe), Šon Pejton mora da pronađe mladog kvoterbeka kog može da oblikuje po svojoj viziji. Džej Džej Mekarti je stasao kod Džima Harboa i pokazao popriličan napredak prošle sezone. Izuzetno precizan (72,3% kompletiranih dodavanja), efikasan i nema tendencije da gubi lopte (samo devet presečenih dodavanja u poslednje dve sezone). Talenat u ruci je na NFL nivou, jedina mana jeste što nismo videli veliki broj pokušaja dodavanjem i često nije bilo traženo od njega da sam donese pobedu ekipi.

 

 

LAS VEGAS REJDERS

Potrebe tima: QB, OL, DL, DB

 

DEJEAN COOPER, CB IOWA

Entonio Pirs je ostao na poziciji glavnog trenera Las Vegas Rejdersa i ovo će biti njegov prvi draft na kojem bira igrače u toj ulozi. Odbrana je bila veoma upitna prošle sezone (iako je izgledala mnogo bolje od kako ih je Pirs preuzeo) i nedostaje elitni talenat na svakom nivou.

Zbog toga sam odlučio da je kornerbek Kuper DeDžin najbolje rešenje za Rejderse. Najraznovrsniji defanzivni bek,

DeDžin može da igra bilo gde u sekunderiju. Vrhunske fizičke predispozicije, odličan njuh za loptu (sedam presečenih dodavanja u poslednje dve sezone), on je defanzivni plejmejker koji je nedostajao Las Vegasu.

 

NJU ORLEANS SEINTS

Potrebe tima: OT, ED, CB, TE

 

JARED VERSE, ED FLORIDA STATE

Iako su imali više pobeda nego poraza, Seintsi nisu uspeli da se plasiraju u plej-of, a jedan od razloga za to jeste bio nekonstantan pritisak na protivničkog kvoterbeka. Zbog toga ovaj odabir mora da bude igrač iz defanzivne linije, a retki su bolji od Džereda Versa ove godine.

Vers je izuzetno moćan i snažan, želi svaki put da prođe kroz ofanzivnog linijaša. Imao je 18 sekova i 81 pritisak na protivničkog kvoterbeka u poslednje dve sezone, uz to ima još dosta prostora da unapredi svoje veštine. Ako bude završio u Seintsima imaće priliku da uči od jednog od najboljih u Kemu Džordanu.

 

INDIJANAPOLIS KOLTS

Potrebe tima: OL, TE, ED, CB

 

NATE WIGGINS, CB CLEMSON

Indijanapolis Koltsi su iznenadili veliki broj ljudi svojom igrom prošle sezone i Šejn Stajken je odradio odličan posao u prvoj godini. Na papiru, Koltsi nemaju puno mana, mogu da idu u razne smerove sa ovim odabirom. Hvatač je svakako opcija, ali verujem da je veća potreba na poziciji kornerbeka. Iz tog razloga je moj pik Nejt Vigins na ovoj poziciji. Vigins ima savršene predispozicije za poziciju kornerbeka sa svojih 188 centimetara visine i dugačkim rasponom ruku. U prošloj sezoni Nejt Vigins je dozvolio samo 4,2 jarda po pokušaju kao najbliži defanzivac na protivničkom hvataču.

 

SIJETL SIHOKS

Potrebe tima: IOL, ED, LB, DT

 

DALLAS TURNER, ED ALABAMA

Kvoterbek je jedna od opcija na ovoj poziciji i trebalo bi da razmisle o tome Sijetl Sihoksi, koji od ove sezone imaju novog glavnog trenera a to je Majk MekDonald nekadašnji defanzivni koordinator Baltimor Rejvensa.

Odbrana je bila izuzetno loša prošle sezone i jedan od razloga za to je bio nedostatak talenta u defanzivnoj liniji.

Dalas Tarner je najtalentovaniji igrač na svojoj poziciji na ovogodišnjem draftu. Tarner ima najbolju kombinaciju brzine/veličine/raspona ruku/fleksibilnosti od svih defanzivnih linijaša.

 

DŽEKSONVIL DŽEGUARS

Potrebe tima: OL, DT, CB, WR

 

KOOL-AID MCKINSTRY, CB ALABAMA

Poprilično razočaravajuća sezona za Džeksonvil Džeguarse, koji su u jednom momentu izgledali kao siguran plej-of učesnik, sve dok nisu doživeli kolaps u poslednjih šest utakmica. Taj kolaps je pokazao dosta mana u sastavu Džeguarsa, pre svega u sekunderiju gde im nedostaje pravi kornerbek broj jedan.

Kul-Eid Mekinstri je imao sezonu ispod radara, pre svega jer su protivnički kvoterbekovi izbegavali da dodaju u njegovom pravcu. Elitno ocenjen prošle sezone, Mekinstri je dozvolio samo 19 hvatanja i jedan tačdaun u 14 utakmica.

 

SINSINATI BENGALS

Potrebe tima: OT, DL, CB, TE

 

TALIESE FUAGA, OREGON STATE

Sinsinati Bengalsi moraju kako znaju i umeju da poprave svoju ofanzivnu liniju, jer ovim tempom karijera Džoa Buroa neće dugo trajati. Desni tekl je prioritet na ovogodišnjem draftu, sreća po njih postoji veliki izbor ofanzivnih linijaša ove godine. Talizej Fuaga je vrhunski bloker u trčanju, može da diktira svojoj snagom skoro svaki jedan na jedan duel, ima sjajan stav i nema straha. Veoma moćan, odlično koristi ruke i ima snažan donji deo tela.

 

LOS ANĐELES REMS

Potrebe tima: OL, ED, CB, S

 

QUINYON MITCHELL, CB TOLEDO

Iako se to nije očekivalo od njih, Los Anđeles Remsi su izborili plej-of i bili veoma blizu pobede u prvoj rundi doigravanja. Jedan od glavnih razloga za poraz od Lajonsa jeste nedostatak plejmejkera u odbrani, pre svega u sekunderiju.

Kvinjon Mičel ima odličan instinkt, veoma dobar osećaj za loptom i već dve sezone je jedan od najbolje ocenjenih kornerbekova. Nije dozvolio niti jedan tačdaun ove sezone, a u prethodne dve godine ima šest presečenih dodavanja.

 

PITSBURG STILERS

Potrebe tima: QB, OL, LB, CB

 

TERRION ARNOLD, CB ALABAMA

Stilersi jesu prošle sezone birali kornerbeka Džoija Portera mlađeg na početku druge runde i to je bio pun pogodak za njih, ali i dalje postoji velika rupa preko puta Portera. Po nekima Terion Arnold je najbolji kornerbek u ovoj klasi, to svakako pokazuje sezona koju je imao. Arnold je zabeležio pet presečenih dodavanja i maltene zatvorio jednu polovinu terena prošle sezone (protivnički kvoterbekovi su imali 37,9% dodavanja u njegovoj blizini). Veoma jak za kornerbeka, Arnold je odličan na liniji skrimidža i ne dozvoljava hvatačima da lako naprave separaciju protiv njega.

 

MAJAMI DOLFINS

Potrebe tima: OL, ED, CB, TE

 

J.C. LATHAM, OT ALABAMA

Dolfinsi su ponovo imali jednu veoma uspešnu godinu, ali na kraju su posustali i ispali u prvoj rundi plej-ofa. Majami je jedna od retkih timova koja nema puno mana u svom sastavu, ali najveći problemi se nalaze na poziciji kornerbeka i u ofanzivnoj liniji. U ovom scenariju, idem u smeru ofanzivne linije pre svega jer su Konor Vilijams i Robert Hant slobodni agenti. Moj pik za njih je Džej Si Lejtem, koji je čitavu svoju karijeru igrao na poziciji desnog tekla što je slepa strana za levorukog kvoterbeka Tuu Tagovailou. Lejtem ima elitan rad nogu i sjajno se kreće za čoveka njegove konstitucije. Odlično koristi svoj raspon ruku i veoma je snažan kada blokira u igri trčanjem. U ovoj situaciji Ostin Džekson bi morao da promeni poziciju i bude u unutrašnjosti ofanzivne linije.

 

FILADELFIJA IGLS

Potrebe tima: WR, LB, CB, S

 

KAMARI LASSITER, CB GEORGIA

Pod hitno je potrebna mladost i nova energija Filadelfija Iglsima u sekunderiju, nakon debakla koji su doživeli u poslednjih dva meseca sezone.

Iglsima nije strano da biraju igrače sa univerziteta Džordžija u poslednjih par godina, taj trend se nastavlja i ove godine sa Kamarijem Lesiterom.

Lesiter je izuzetno snažan na liniji skrimidža i igra fizikalan fudbal. Dozvolio je samo devet hvatanja ove sezone i pokazao sposobnost da ume da zatvori jedan deo terena.

 

HJUSTON TEKSANS (OD KLIVLEND BRAUNSA)

Potrebe tima: OT, DT, LB, RB

 

AMARIUS MIMS, OT GEORGIA

Prošle godine Teksansi su na draftu pronašli franšiznog kvoterbeka i odličnog defanzivnog enda u prvoj rundi (Si Džej Straud i Vil Anderson), gledaće da ponove sličan uspeh i sada, mada ne biraju toliko visoko kao prošli put. Čitave sezone je ofanzivna linija imala problem sa povredama, a protiv vrhunske odbrane u plej-ofu Si Džej Straud u nekolicini situacija nije imao dovoljno vremena da pronađe svoje hvatače. Moraju da unaprede ofanzivnu liniju i zaštite svog mladog kvoterbeka, zbog toga treba gledati u pravcu Amarijusa Mimsa sa univerziteta Džordžija. Mims nije dozvolio sek na univerzitetskom nivou, uz to se odlično kreće za čoveka koji je visok 201 centimetar i težak 153 kilograma. Mims je propustio veliki broj utakmica, ali ima potencijal da bude jedan od najboljih na svojoj poziciji.

 

DALAS KAUBOJS

Potrebe tima: RB, DT, LB, CB

 

T’VONDRE SWEAT, DT TEXAS

Dalas Kaubojsi već godinama nisu sposobni da zaustave trčanje protivnika, to ukazuje da im je neophodan jedan kvalitetan lajnbejker ili jedan ogromni defanzivni tekl koji će svojom konstitucijom začepiti te rupe. Bilo je primamljivo izabrati Edgerina Kupera, ali ipak sam se odlučio za drugu opciju a to je Tevondre Svet.

Osvajač Autlend nagrade za najboljeg igrača na njegovoj poziciji, Svet je gromada od čoveka sa visinom od 194 centimetara i težinom od 163 kilograma. Neophodna su dvojica da ga zaustave, odličan je protiv trčanja mada ima i sposobnost da stigne do protivničkog kvoterbeka (26 pritisaka i dva seka prethodne sezone).

 

GRIN BEJ PEKERS

Potrebe tima: OL, ED, DB, DT

 

TYLER GUYTON, OT OKLAHOMA

Vreme je da se Pekersi oproste od Dejvida Baktijarija i draftuju mladog ofanzivnog tekla u prvoj rundi. Baktijari je zbog povreda odigrao svega 25 utakmica u poslednje četiri sezona, a smena generacije ofanzivno je odrađena maltene na svakoj poziciji sem na njegovoj.

Iako nema puno iskustva igrajući ofanzivnog tekla Tajler Gajton ima fenomenalne fizičke predispozicije. Brze noge, dugačak raspon ruku su glavne fizičke odlike Gajtona koji je pre igrao na poziciji tajt enda.

 

TAMPA BEJ BAKANIRS

Potrebe tima: OL, TE, CB, ED

 

ENNIS RAKESTRAW JR, CB MISSOURI

Sem Entona Vinfilda mlađeg (koji je slobodan agent), Bakanirsi ove godine nisu imali konstantno kvalitetnog defanzivnog beka.

Tampa Bej pre svega mora da vrati veliki broj ključnih igrača (kako defanzivno, tako i ofanzivno), zbog toga moraju da se orijentišu na draftu ka sekunderiju.

Enis Rejkstrou mlađi je veoma raznovrstan igrač koji može da odradi više zadatak u sekunderiju na visokom nivou. Iako je malo sitnije građe, to ga ne sprečava da bude fizikalan protiv većih hvatača i da umeša svoje prste gde je lopta.

 

ARIZONA KARDINALS (OD HJUSTON TEKSANSA)

Potrebe tima: WR, OL, DL, CB

 

JACKSON POWERS-JOHNSON, C OREGON

Vratili smo se ponovo na Kardinalse, koji će ovoga puta gledati da pojačaju ofanzivnu liniju da bi bolje zaštitili Kajlera Mareja. Džekson Pouvers-Džonson je najbolji prospekt na poziciji centra ove godine i kada bude zakoračio na teren biće jedan od najvećih u NFL. Pouvers-Džonson je dozvolio samo jedan udarac na kvoterbeka u svojoj karijeri.

 

BAFALO BILS

Potrebe tima: WR, OT, CB, LB

 

TROY FRANKLIN, WR OREGON

Vreme je za promene u Bafalu, vreme je za Bilse da se oproste od Stefona Digsa ili Gejba Dejvisa i da izaberu novog mladog hvatača.

Troj Frenklin je imao veoma produktivnu sezonu sa 14 tačdaunova i 1,383 jarda hvatanjem. Veoma eksplozivan i brz, Frenklin ima sve fizičke predispozicije da bude elitna vertikalna pretnja.

 

DETROIT LAJONS

Potrebe tima: ED, CB, S, LB

 

BRALEN TRICE, ED WASHINGTON

Detroit Lajonsi su imali jednu od najuspešnijih sezona u njihovoj istoriji i bili su na korak od Superboula. Jedan od razloga zbog čega nisu uspeli da stignu do kraja jeste bio nedostatak pritiska na protivničkom kvoterbeku, pre svega u drugom poluvremenu. Vreme je da se pronađe partner Ejdenu Hačinsonu, zbog toga idemo u smeru defanzivnog enda Brejlena Trajsa.

Trajs je bio odličan prošle sezone sa sedam sekova i 14 obaranja za gubitak jardi. Ima veoma raznovrstan arsenal poteza koji mu olakšava da stigne do protivničkog kvoterbeka.

 
BALTIMOR REJVENS

Potrebe tima: IOL, ED, CB, WR

 

TROY FAUTANU, OL WASHINGTON

Nakon što sam se konsolidovao sa kolegom Mihailom Stefanovićem, osobom koja zna više o Baltimor Rejvensima nego bilo ko u Evropi, zajednička odluka je bila da se ide u smeru ofanzivne linije.

Startni unutrašnji ofanzivni linijaši će biti slobodni agenti i prekopotrebna je nova mlada snaga. Troj Fatanu je uglavnom igrao na poziciji levog tekla, mada mu se projektuje da će biti ofanzivni gard u NFL zbog konstitucije i dužine ruku. Fatanu je najbolji prospekt na ovoj poziciji, pre svega zbog agilnosti i fudbalske inteligencije koju poseduje.

 

KANZAS SITI ČIFS

Potrebe tima: WR, OT, DT, TE

 

BRIAN THOMAS JR, WR LSU

Kao i prethodne sezone, Čifsima je najveća mana pozicija hvatača i uprkos tome su stigli do Superboula. Da, pogodili su sa Rašijem Rajsem koji je imao sjajnu prvu sezonu u NFL, ali to nije dovoljno.

Ovo je idealan scenario za Kanzas Siti, jer dobijaju čoveka koji je imao najveći broj uhvaćenih tačdaunova na univerzitetskom nivou prošle sezone.

Brajan Tomas mlađi je imao 17,3 jarda po hvatanju, uz to poseduje elitnu brzinu za njegovu visinu (194 centimetara). Tomas ima dugačak raspon ruku i odlično locira loptu u vazduhu.

 

SAN FRANCISKO FORTINAJNERS

Potrebe tima: OL, WR, CB, DL

 

JORDAN MORGAN, OT ARIZONA

Desna strana ofanzivne linije San Franciska je cele godine veoma upitna i Kolton Mekivic prosto nije rešenje na poziciji startnog desnog tekla.

Džordan Morgan bi bio idealno rešenje, iako je čitavu njegovu karijeru igrao na levoj strani. Veoma agilan sa odličnim balansom, Morgan je jedan od najboljih u protekciji u igri po vazduhu na ovogodišnjem draftu.