Vesti iz NFL

Filadelfija će prvi meč nove NFL sezone igrati u Brazilu: Mesto odigravanja biće stadion Korintijasa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.02.2024 09:57
Prvotimci Filadelfije Igls AP Photo/Phelan M. Ebenhack
Prvotimci Filadelfije Igls

Nova sezona u NFL ligi za ekipu Filadelfije počeće u Brazilu, odnosno u Sao Paolu, saopštio je komesar takmičenja, Rodžer Gudel.

Planirano je ta da se ta utakmica odigra u petak, 6. decembra, što če biti pvi put u poslednjih 50 godina da se utakmica otvarajućeg kola ovog takmičenja igra u petak.

"Uvereni smo da američki fudbal može da postane globalni sport u vrlo kratkom vremenskom periodu. Oduđevljen sam što mogu da obelodanim da će se ova utakmica igrati u Brazilu jer je to velika prilika za promociju našeg sporta", rekao je Gudel.

 

 

Jo nije poznato koja će ekipa biti rival Iglsima dan nakon zvaničnog početka lige, ali je jedno izvesno da će taj meč biti zaveden kao da su ga igrači Filadelfije igrali na domaćem terenu.

Američki mediji prenose informaciju da u Brazilu postoji izuzetno jaka baza od čak 58 miliona ljubitelja američkog fudbala i da je zbog toga odlučeno da se pomenuta utakmica odigra baš u ovoj zemlji.

Utakmica će biti odigrana na stadionu Korintijasa koji može da primi 49.000 navijača, a na kojem su s eigrali i mečevi fudbalskog Svetskog prvenstva 2014. godine.

NFL mečevi već su igrani u Engleskoj i Nemačkoj, a naredna destinacija, kako tvrde američki mediji, mogla bi da bude Španija za koju se planira da ugosti igrače iz najbolje lige na svetu tokom 2025. godine.