Najave i događaji

Arena Channels Group podržava mlade: Potpisan protokol o saradnji sa Evropskom federacijom školskog sporta

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.02.2023 20:12
Arena Channels Group podržava mlade: Potpisan protokol o saradnji sa Evropskom federacijom školskog sporta TV Arena sport

Protokol o saradnji između kompanije Arena Channels Group i Evropske federacije školskog sporta, koji je danas potpisan u Beogradu, samo je još jedan od pokazatelja da je TV Arena sport maksimalno posvećena promociji sporta među tinejdžerima, kaže generalni direktor kompanije Nebojša Žugić.

Dogovoreno partnerstvo podrazumeva medijski prostor svim aktivnostima ove organizacije na kanalima najveće i najgledanije sportske televizije u ovom delu Evrope, a sve u svrhu zdravog i pravilnog razvitka omladine.

"Ovaj sporazum dolazi u pravo vreme kao nadogradnja svemu onome što svakodnevno radimo i usmeravamo decu ka sportu. Živimo u eri najvećih ulaganja u srpski sport i insfastrukturu, pre svega zahvaljujući našem predsedniku Aleksandru Vučiću, Vladi Republike Srbije, Ministartsvu sporta i svim institucijama koje stvaraju uslove da deca imaju gde da se bave sportom. To moramo da iskoristimo i na krilima tih investicija damo punu podšku promociji razvoju sportskih navika kod dece", rekao je Nebojša Žugić koji je ispred Arena Channels Group potpisao Protokol o saradnji, dok je kao predstavnik Evropske federacije školskog sporta to učinio predsednik Željko Tanasković koji je dodao:

TV Arena sport

"Takmičenje ne podrazumeva samo postizanje rezultata, već i promovisanje drugih vrednosti, sticanje prijateljstava i upoznavanje novih kultura. Mi ćemo učiniti sve da što veći broj dece uključimo u naše aktivnosti i hvala Televiziji Arena sport što nam u tome pomaže i što nam je dala mogućnost da naše akcije budu vidljive".

Potpisani protokol ima za cilj produbljivanje saradnje sa Evropskom federacijom školskog sporta, a TV Arena sport se obavezala da će na svojim kanalima promovisati sport u školama.

Evropska federacija upravlja uzrastom od 13 do 18 godina, a čine je 23 zemlje i podržana je od Međunarodne federacije školskog sporta, zbog čega potpisivaje današnjeg Protokola o saradnji ima poseban značaj.

TV Arena sport

U ovom uzrastu se mnogi od njih definitivno opredeljuju da im sport bude profesionalni put, s toga je bitno da se što više upoznaju i informišu o istom. Takođe, pored medijske promocije dogovorena je i zajednička organizacija događaja koji će mladim naraštajima biti zanimljivi, a sve u cilju motivisanja dece da se uključe u sport kroz školski program.

Srbija je bila domaćin Svetskog školskog prvenstva u odbojci 2016. godine, zatim Svetskog školskog prvenstva u basket 3x3 2018. godine. U Beogradu se održalo i Svetsko školsko prvenstvo za mlade fudbalere 2019. godine i na sva ta tri prvenstva naša zemlja je oborila rekorde u broju takmičara, što je za ponos. Uz to, Srbija će biti domaćin Evropskih otvorenih školskih igara u borilačkim veštinama koje se prvi put održava krajem maja.