Srbija u Parizu

Maja Ognjenović i Dušan Mandić nose zastavu Srbije na otvaranju OI u Parizu LOI Pariz 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.07.2024 12:41
Maja Ognjenović nosiće zastavu Srbije na svečanom defileu u Parizu MN Press
Maja Ognjenović nosiće zastavu Srbije na svečanom defileu u Parizu

Legendarna odbojkašica Maja Ognjenović (39) i vaterpolista Dušan Mandić (30) nosiće zastavu Republike Srbije na otvaranju letnjih Olimpijksih igara u Parizu, saopoštio je Olimpijski komitet Srbije.

"Predsednica Sportske komisije OKS Milica Đuričić obavestila je članove IO o predlogu za nosioce zastave Srbije na ceremoniji otvaranja OI u Parizu. Od OI u Tokiju, Međunarodni olimpijski komitet dao je mogućnost nacionalnim olimpijskim komitetima da na ceremoniji otvaranja državnu zastavu nose jedan muški i jedan ženski sportista", saopšteno je iz OKS.

U saopštenju se dodaje da su članovi IO prihvatili predlog Sportske komisije OKS da zastavu Srbije na svečanoj ceremoniji otvaranja Igara nose odbojkašica Maja Ognjenović i vaterpolista Dušan Mandić.

Izvršni odbor OKS doneo je odluku da šef misije Olimpijskog tima Srbije na predstojećim OI bude sportska direktorka OKS Sonja Vasić. Ona je upoznala članove IO sa tokom priprema Misije OKS za Igre u Parizu i podelila važne informacije pred nastupajuće takmičenje.

 

 

"Članovi IO usvojili su promene u okviru liste kategorisanih sportista programa Olimpijska kategorizacija - Pariz 2024 i Razvojni program. Novokvalifikovani sportista u okviru programa Olimpijska kategorizacija - Pariz 2024 je rvač Ali Arslan, dok je u Razvojni program ušlo osmoro novih sportista, i to kajakaši Veljko Vještica i Strahinja Dragosavljević, džudisti Boris Janković i Natalija Prolić, rvači Andrija Mihajlović i Milica Sekulović, kao i veslači Sergej Čipak i Milan Stevanović", saopšteno je iz OKS.

Ognjenovićeva, kojoj su igre u Parizu pete u karijeri, debitovala je u Pekingu 2008. i svakako je jedna od najboljih srpskih odbojkašica svih vremena.

Mandić je jedan od najtrofejnijih vaterpolista u istoriji, osvojio je zlatnu olimpijsku medalju na igrama u Tokiju 2021. godine.

Na prethodnim Olimpijskim igrama u Tokiju 2021. godine Srbija je imala dvoje barjaktara - košarkašicu Sonju Vasić i vaterpolistu Filipa Filipovića.

Olimpijske igre u Parizu biće otvorene 26. jula u 19.30 časova, Srbiju će predstavljati za sada 112 takmičara u grupnim i pojedinačnim sportovima.