Vesti iz košarke

Grčka kroz iglene uši do druge faze, borbeni Novi Zeland poklekao pred raspoloženim Papapetruom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.08.2023 16:52
Grčka kroz iglene uši do druge faze, borbeni Novi Zeland poklekao pred raspoloženim Papapetruom Tanjug/AP Photo/Michael Conroy

Košarkaši Grčke provukli su se protiv Novog Zelanda i slavili sa 83:74 (15:20, 17:23, 18:11, 33:20) što znači da su kroz iglene uši izborili prolaz u drugu fazu Mundobasketa.

Grci su bili nadigrani u prvom poluvremenu koje je zasluženo pripalo Novom Zelandu sa 43:32. Bez obzira što je nejbolji i najefikasniji igrač Novog Zelenda Ijzeja Leafa zaradio tri lične greške i bio manje u igri nego što je uobičajeno pa nije postigao ni poen, blistali su Šea Ili i Reuben Te Rangi, uz snagu Vecela i Dilejnija, stigli su do značajne prednosti.

Grci su bili inferiorni u skoku, imali su slab procenat šuta za tri poena, samo je Joanis Papapetru držao Itudisov tim u igri.

Početkom četvrte deonice Grčka je konačno preokrenula, zatim se odlepila na +10 i utakmicu je mirno privela kraju.

Najefikasniji bio je pomenuti Papapetru sa čak 27 poena, dok je Janulis Larencakis dodao 20, a Tomas Volkap 10.

Na drugoj strani sjajan je bio Ili sa takođe 27 poena, a pratio ga je Te Rangi sa 19, dok je Dilejni ostvario dabl-dabl učinak (10p, 14sk).

Ovo je bio diretkan duel za prolaz u drugu fazu, te će Grčka nastaviti dalje, konkretno Itudisove izabranike očekuju dueli sa Crnom Gorom i Litvanijom, dok će Novi Zeland u razigravanje od 17. do 32. mesta.