Vesti iz košarke

Italijani trojkama srušili Filipine i ostali u borbi za medalje na Mundobasketu: Budući rival Srbije počeo da liči na sebe

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.08.2023 15:53
Italijani trojkama srušili Filipine i ostali u borbi za medalje na Mundobasketu: Budući rival Srbije počeo da liči na sebe Tanjug/AP Photo

Najbolji košarkaši Italije iskupili su se za poraz od Dominikanske Republike u pretposlednjem kolu A grupe i pobedom nad Filipinima - 90:83 svrgli Angolu sa drugog mesta, što im je bilo dovoljno za odlazak u drugu rundu planetarnog šampionata, gde ih čekaju stari znanac Srbija i još jedna reprezentacija iz B grupe. 

Ni ovo nije bila blistava partija ekipe koja je "presudila"našoj na poslednjem  šampionatu Evrope, ali je bolje šutirala nego u prethodne četiri četvrtine, ubacivši čak 17 trojki, istina iz čak 41. pokušaja. Za dva poena su šutirali 12/23. 

Selektor Đanmarko Poceko i saradnici imaće ipak čime da se bave u analizi susreta sa jednim od tri domaćina takmičenja na Dalekom istoku i u pripremama za naredne mečeve, jer odbrana jedno vreme nije imala rešenje za Džordana Klarksona.

Takođe, "azuri" su dozvolili sebi da izgube prvih (20:23) i zadnjih 10 minuta (17:23), ali su između toga nakon 28:30 preokrenuli tok meča. Pre treće deonice su stekli osetniju prednost, a u trećoj ugasili svaku nadu rivala u čudo. 

Najefikasniji je bio Simone Fontekio sa 18 poena i 6 uhvaćenih skokova, 14 je postigao Đampaolo Riči, dok su po 13 imali Spisu i Tonut, a 10 Nikolo Meli. Na drugoj strani, 22 poena je ubacio Džordan Klarkson, dok je Dvajt Ramos bio zaslužan za 14 poena Filipinaca, a 9 je imao Rodžer Pogoj.

Svetsko prvenstvo, 3 kolo A grupe

Angola - Dominikanska Republika 67:75

Filipini - Italija 83:90

Standings provided by Sofascore