Vesti iz košarke

Košarkaši Francuske ostvarili prvu pobedu na Mundobasketu

komentari (0)

Izvor: tanjug

29.08.2023 14:06
Košarkaši Francuske ostvarili prvu pobedu na Mundobasketu Tanjug/AP Photo/Dita Alangkara

Košarkaška reprezentacija Francuske pobedila je danas selekciju Libana rezultatom 85:79 (19:20, 19:17, 20:22, 27:20) u meču poslednjeg, trećeg kola grupe H na Svetskom prvenstvu u Džakarti.

Selekcija Francuske je posle poraza od Kanade i Letonije ostvarila prvu pobedu na SP. Najefikasniji u selekciji "trikolora" bio je Gueršon Jabusele, koji je postigao 18 golova, dok je Evan Furnije dodao 17. U reprezentaciji Libana najbolji je bio bio Vael Arakji sa 29 poena.

Francuska je treća na tabeli sa četiri boda, dok je Liban poslednji sa tri. Kasnije danas igraće Letonija i Kanada. Ove dve selekcije imaju po dve pobede.

Francuska i Liban će na SP nastaviti takmičenje u grupi P u borbi za plasman od 17. do 32. mesta. U ovoj grupi biće i trećeplasirana i četvrtoplasirana selekcija iz grupe G.

Letonija i Francuska će igrati u drugoj fazi takmičenja u grupi L sa dva prvoplasirana tima iz grupe G.

Košarkaši Egipta pobedili su Meksiko sa 100:72 u trećem kolu grupe D u Manili. U selekciji Egipta najbolji je bio Ehab Amin sa 22 poena, 10 asistencija i šest skokova. U reprezentaciji Meksika najefikasniji su bili Pako Krus i Džošua Ibara, koji su postigli po 21 poen. 

Ovo je bila prva pobeda Egipta na SP, dok je Meksiko zabeležio sva tri poraza. Ove dve selekcije igraće u grupi N u mečevima za plasman od 17. do 32. mesta.

Kasnije danas u trećem kolu grupe D igraće Litvanija i Crna Gora. Ove dve selekcije su obezbedile plasman u drugu fazu SP i boriće se za plasman od prvog do 16. mesta.