Vesti iz košarke

Tina Krajišnik veruje u "orlove": Medalja je realna, samo da ih povrede zaobiđu

komentari (0)

Izvor: tanjug

29.08.2023 10:00
Tina Krajišnik veruje u "orlove": Medalja je realna, samo da ih povrede zaobiđu MN Press

Kapiten ženske košarkaške reprezentacije Srbije Tina Krajišnik izjavila je za Tanjug da muška košarkaška selekcija na Mundobasketu može da dođe do medalje.

Košarkaška reprezentacija Srbija pobedila je u ponedeljak selekciju Portorika sa 94:77 (27:15, 30:12, 18:31, 19:19), u meču drugog kola grupe B na Svetskom prvenstvu u Manili.

Košarkaši Srbije su ovim trijumfom obezbedili plasman u drugi krug Mundobasketa.

"Pratila sam sve igre naše reprezentacije i današnja utakmica je bila malo neočekivana. Očekivali smo laganu pobedu, ali desilo se to drugo poluvreme. Ja gledam sa igračke strane, moguć je uvek pad koncentracije. Posle utakmice igrači se kaju što se tako nešto desi. Košarka je takva igra, što je manje takvih momenata ekipa će igrati bolje", istakla je Tina Krajišnik.

Dodaje da je Portoriko nezgodna ekipa, kao i da sledeći protivnik Južni Sudan ima svoje prednosti koje Srbija mora da neutrališe.

"Portoriko jeste ekipa koja se dosta oslanja na šut, njihova košarka je takva. Ako im krene šut to onda nama može da predstavlja problem. Upravo se to dogodilo, videli smo na prethodnim utakmicma da niti jednog protivnika ne treba potceniti i da treba maksimalno ozbiljno pristupiti svakoj utakmici", rekla je ona.

"Južni Sudan je ekipa koja je debitant i koja nije toliko poznata. Uzdam se da će selektor sa stručnim štabom upoznati igrače sa evenutalnim opasnostima koje dolaze od protivnika. Mislim opet da je ključna stvar pristup utakmici i želja da se prva faza završi sa što boljim plasmanom", konstatovala je košarkašica Srbije.

Ističe da je selekcija Srbije na ovom takmičenju vrlo kompaktna, sa dobro podeljenim ulogama.

"Čini mi se da je ekipa ove godine kompaktna i da postoje igrači koji imaju dosta iskustva. Oni su igrali na velikim takmičenjima i oni su lideri. Izdvojila bih Milutinova koji donosi sigurnost u igri. Fascinira me njegova igra. Tu je i Nikola Jović koji je mlad, ali donosi neku energiju. Verujem da će ukazano poverenja selektora opravdati, kao što je i do sada radio. Put do medalje je realan put, samo da bude što manje prepreka kao što su povrede", zaključila je Tina Krajišnik.