Vesti iz košarke

Da se tek tako lišavamo nekih igrača?! Briga me za svetsku politiku: Batum razloge ispadanja Francuza iz borbe za medalje nalazi i van terena

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.08.2023 19:52
Da se tek tako lišavamo nekih igrača?! Briga me za svetsku politiku: Batum razloge ispadanja Francuza iz borbe za medalje nalazi i van terena Tanjug/AP Photo

Umesto za medalje košarkaši Francuske će se boriti za plasman od 17. do 32. mesta na Svetskom prvenstvu, a jedan od asova "trikolora", Nikolas Batum, posle poraza od Letonije nije hteo da prećuti pozadinske razloge današnjeg kraha u drugom kolu H grupe takmičenja u Japanu, Indoneziji i Filipinima. 

Igrač Los Anđeles Klipersa podsetio je medije na činjenicu da su njegova država i tamošnji Savez zabranili svojim igračima iz ruskih klubova da nastupaju za nacionalni tim, ljuti što ovi nisu napustili Rusiju posle njenog rata sa Ukrajinom. Zbog čega je plejmejker i lider selekcije, Tom Ertel, na primer postao nepoželjna osoba. 

"Da se tek tako lišavamo nekih igrača, da gubimo košarkaše zbog politike… Nije mi jasno. Svi bi trebalo da budemo posvećeni uspehu reprezentacije. Baš me briga za svetsku politiku, hoću da Francuska ima najbolju moguću reprezentaciju. Jeste, mi igrači smo zeznuli ovde. Ali mnogi ljudi bi trebalo da se preispitaju. Svi su nam potrebni sledećeg leta u Parizu. Svi! I najbolji mogući uslovi. Uprksao sam svoj poslednji Mundobasket i to me baš boli. Zato me ne interesuje politika i želim najjači mogući tim narednog leta na Olimpijskim igrama", rekao je besni Batum, koji je još ranije najavio povlačenje iz reprezentacije posle Igara 2024. 

Iskusni igrač, naravno, nije propustio da progovori i o viđenom preokretu Letonaca, odnosno činjenici da je favorit bez nokaut runde ostao u duelu u kom je vodio cele tri četvrtine. 

"Još sam vruć… Veliko razočaranje. Mentalno smo se slomili. Oni su i fizički bili superiorniji. Nismo igrali timski. Nismo uspeli da im pobegnemo i da im se odlepimo. Ovaj meč je ogledalo onoga što nam se dešavalo poslednjih pet ili šest nedelja. Mi smo jako dobar tim i pokazivali smo to prethodnih godina, ali sada bi svi trebalo da stave prst na čelo zbog svega što se dešavalo ovog leta. Igrači, treneri, Savez…", rekao je Batum posle poraza.