Vesti iz košarke

Jedan od favorita ispao u grupi: Letonija eliminisala Francusku sa Mundobasketa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.08.2023 17:36
Jedan od favorita ispao u grupi: Letonija eliminisala Francusku sa Mundobasketa Tanjug/AP Photo/Achmad Ibrahim

Letonija je u dramatičnoj završnici došla do preokreta nad selekcijom Francuske 88:86 (26:33, 23:20, 13:21, 26:12), te su "trikolori" već nakon dva odigrana kola eliminisani sa Svetskog prvenstva.

Francuzi su vodili većim delom meča, u jednom momentu su bili čak i na +13, međutim, tu prednost nisu uspeli da zadrže, što su Letonci iskoristili i obezbedili plasman u nokaut fazu. 

"Trikolori" su imali šut za pobedu u dramatičnom finišu meča, ali Silven Fransisko nije pogodio trojku, pa su izabranici Vensana Kolea postali najveće razočaranje dosadašnjeg toka Mundobasketa. U pobedi Letonije blistao je Arturss Žagars sa 22 poena, pratio ga je Rolands Šmits sa 20, a odličan je bio i nekadašnji član Partizana Davis Bertans sa 15 poena.

Francuskoj nije pomogla ni fenomenalna partija Evana Furnijea koji je postigao 27 poena, Geršon Jabusele je dao 18, a Nikolas Batum 13. Doskorašnji član Partizana Matijas Lesor je igrao samo 11 minuta tokom kojih je postigao četiri poena.

Letonija je pobedom nad Francuskom obezbedila plasman u drugu fazu takmičenja, a u utorak će igrati protiv Kanade i ko pobedi preneće pobedu više u narednu rundu Mundobasketa.