Vesti iz košarke

Kanada, ipak, bez Džamala Mareja na Mundobasketu: Povreda "skinula" Jokićevog saigrača sa aviona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.08.2023 15:37
Kanada, ipak, bez Džamala Mareja na Mundobasketu: Povreda "skinula" Jokićevog saigrača sa aviona Tanjug/AP Photo/Jack Dempsey

Džamal Marej definitivno neće biti deo košarkaške reprezentacije Kanade na Svetskom prvenstvu u Japanu, Indonezoji i Filipnima, o čemu je javnost obavestio nacionalni Savez te zemlje. 

U jednom trenutku je preovladao sitan optimizam u pogledu stanja njegovog nezalečenog kolena, ali je fenomenalni saigrač srpskog asa Nikole Jokića iz Denvera zanemario taj problem i ogroman umor od preduge šampionske sezone NBA, te se priključio pripremama kolega iz nacionalnog tima. Realnost je ipak drugačija. 

"Najbolji igrač Kanade je tokom pripremnog perioda propustio sve utakmice zbog problema sa povredom, a selektor Đordi Fernandez se do poslednjeg trenutka nadao da će se ipak biti spreman da putuje sa ekipom na Mundobasket", saopšteno je danas. 

Samom igraču je jako krivo što će propustiti Mundobasket, ali već uveliko razmišlja o nošenju dresa sa državnim grbom na najvećem planetarnom sportskom takmičenju, sledećeg leta u Parizu. 

"Kad sam došao u trening kamp, želeo sam da vidim kako će moje telo reagovati posle izuzetno teške i naporne sezone u NBA ligi i da li ću biti sposoban da se takmičim na najvišem mogućem novou kakav zahteva učešće na Svetskom prvenstvu. Posle konsultacija sa medicinskom ekipom, odlučeno je da mi je potreban dodatan period za potpuni oporavak. Moj san ostaje da zaigram za Kanadu na Olimpijskim igrama, i navijaću svim srcem za ekipu da ostvari taj cilj", rekao je Džamal Marej. 

Kanada je u H grupi Svetskog prvenstva sa Francuskom, Libanom i Letonijom.