Vesti iz košarke

Novi problem za Grčku: Agravanis napustio reprezentaciju i ne igra na Mundobasketu

komentari (0)

Izvor: Tanjug

10.08.2023 13:22
Novi problem za Grčku: Agravanis napustio reprezentaciju i ne igra na Mundobasketu MN Press

Nekadašnji košarkaš Panatinaikosa, Dimitris Agravanis neće igrati za reprezentaciju Grčke na predstojećem Svetskom prvenstvu, koje će od 25. avgusta do 10. septembra biti održano u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

U saopštenju Košarkaškog saveza Grčke se navodi da je Agravanis posle jutrošnjeg treninga zatražio od selektora Dimitrisa Itudisa da iz ličnih razloga bude izostavljen iz nacionalnog tima.

Agravanis je odmah napustio trening kamp selekcije Grčke i neće igrati za nacionalni tim ni na večerašnjem susretu "Akropolis kupa" protiv Italije.

 

 

Agravanis je pre dva dana odigrao nešto manje od dva minuta za selekciju Grčke i postigao je samo jedan poen na meču protiv Srbije (64:71), a prošle godine na Evropskom prvenstvu je za Grčku prosečno postizao 6,3 poena i imao je 2,7 skokova po meču.

Odlični košarkaš je trenutno bez angažmana, pošto je drugi deo prošle sezone igrao za Panatinaikos, a ranije je nastupao za Peristeri, Napoli, Promiteas, Olimpijakos, Panionios i Marusi.

Grčka će biti oslabljena na SP, pošto za nacionalni tim neće igrati Kostas Slukas, Tajler Dorsi i Nik Kalates, dok je pod znakom pitanja Janis Adetokumbo.