Vesti iz košarke

Pešić: Zadovoljan sam, ovo je bila važna utakmica za Srbiju

komentari (0)

Izvor: Tanjug

08.08.2023 21:54
Pešić: Zadovoljan sam, ovo je bila važna utakmica za Srbiju MN Press

Srbija je večeras u prvom kolu 32. izdanja Akroplis kupa savladala domaćina Grčku 71:64. Selektor Svetislav Pešić je bio zadovoljan partijom, posebno u odbrani, bez obzira na slab procenat šuta za tri poena (32/7), velikog broja izgubljenih lopti.

"Veoma važna utakmica za nas. Do sada smo radili puno na treninzima i pripremi za Mundobasket. U prvoj zvaničnoj utakmici moji momci su bili veoma motivisani. Nakon deset dana treniranja, bila nam je potrebna utakmica. Prijala ima je atmosfera u Atini. Videli ste da su oba tima imala padove na meču. I dalje nismo u stanju da kontrolišemo sve stvari na terenu", rekao je Pešić na konferenciji za medije.

On je istakao da je jako bitna stvar na meču bila odbrana od tranzicije.

"Odlično smo bili u ovom segmentu, što nam je bio i prvi cilj i zadatak za ovaj period i ovu utakmicu. Samo šest poena iz kontre za tim koji odlično igra u tranziciji, to je odlično, komunikacije je bila odlična. Ako uložiš koncentraciju u odbranu, dobićeš dobre stvari na terenu. Imali smo određeni broj izgubljenih lopti, nije alarmantno, ali moraćemo da popričamo o ovome".

Skok igra je takođe bila na nivou.

"Pojačali smo igru na skoku nakon što je Grčka u ovom segmentu dominirala tokom prvog poluvremena. Kasnije smo to uspeli da iskontrolišemo i svedemo Grčku na tri poena iz druge šanse. Ovo je jako bitan meč za mlade igrače pre svega, ali i iskusne igrače poput Bogdana Bogdanovića. Vidno je da pojedini igrači moraju da se priviknu na igru u Evropi. Okrećemo se utakmici protiv Italije i ostalim mečevima do početka SP", zaključio je Pešić, koji je danas saznao i rivale Srbije u kvalifikacijama za EP.