Vesti iz košarke

Alba se sprema za Evroligu: U Berlin stigao Met Tomas

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.08.2023 22:55
Alba se sprema za Evroligu: U Berlin stigao Met Tomas Guliver/Stefanos Kyriazis

Sjajni šuter, Met Tomas, novo je pojačanje berlinske Albe. Zanimljivo je da je on tek drugo pojačanje nemačke ekipe nakon mladog Džastina Bina.

Tomas je igrač sa NBA iskustvom, branio je boje Čikaga i Toronta, dok je u Evropi igrao za Valensiju sa kojom je osvojio Evrokup 2019. godine, a prošlu sezonu proveo je u redovima grčkog Panatinaikosa.

 

 

On je sa Albom potpisao jednogodičnji ugovor, a na predstavljanju je rekao:

"Srećan sam što ću biti deo Albine porodice. Čuo sam samo dobre stvari o klubu i Berlinu kao gradu. Albu karakterišu vrhunski profesionalizam i visoki standardi. Jedva čekam da zaigram za trenera Gonzalesa. Znam da se moja igra veoma dobro uklapa u njegov sistem", rekao je Tomas.

Dodao je i da nije samo šuter, već da se nada većoj ulozi u ekipi.

"Često sam tokom tri godine provedene u NBA i prethodne sezone u Panatinaikosu bio limitiran samo na ulogu šutera. Ove sezone želim veću ulogu, da pokažem sve aspekte svoje igre i doprinesem uspehu tima".

Upisao je 10 nastupa u Evroligi za PAO i prosečno beležio 8,1 poen i dva skoka, dok u grčkom prvenstvu nije nastupao zbog ograničenja o broju stranaca.

Pred Albom koju su ovog leta napustili Tamir Blat, Maodo Lo, Luk Sikma, Ben Lamers, Jovel Zusman, Džejlen Smit i Markus Erikson je definitivno još posla.