Vesti iz košarke

Kari saopštio spisak putnika za Atinu: Nema igrača Partizana, Topić i Beslać dobili slobodno

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.08.2023 11:32
Kari saopštio spisak putnika za Atinu: Nema igrača Partizana, Topić i Beslać dobili slobodno MN Press

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić saopštio je imena 14 igrača na koje računa na predstojećem "Akrolis kupu" u Atini koji se igra kao predigra za Svetsko prvenstvo u Indoneziji, Filipinima i Japanu.

Iskusni stručnjak ima mnogo problema sa povređenim i bolesnim igračima, na njegovom spisku nema igrača Partizana, Alena Smajlagića i Uroša Trifunovića, koji su povređeni, Dušan Beslać je dobio slobodno zbog privatnih obaveza, a Nikola Topić vreme da se odmori nakon uspešnog nastupa za juniorsku reprezentaciju Srbije na EP u Nišu i osvojene zlatne medalje.

Na Karijevom spisku se nalaze: Stefan Jović, Nikola Jović, Bogdan Bogdanović, Marko Gudurić, Aleksa Avramović, Vanja Marinković, Ognjen Dobrić, Dejan Davidovac, Filip Petrušev, Dušan Ristić, Nikola Milutinov, Boriša Simanić, Nemanja Nedović i Aleksa Radanov.

Turnir u Grčkoj počinje 9. avgusta i "orlovi" će prvi meč odigrati protiv domaće selekcije, potom sledi okrašaj sa Italijom, dok će na zatvaranju turnira igrati Italija i Grčka.