Vesti iz košarke

I selektor Nemačke skratio spisak igrača za Mundobasket: Srbija još čeka Pešićevu odluku

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.08.2023 13:59
I selektor Nemačke skratio spisak igrača za Mundobasket: Srbija još čeka Pešićevu odluku Guliver/(Photo by Marco Steinbrenner/DeFodi Images

Selektor najjače košarkaške selekcije Nemačke, Gordon Herbert, skratio je svoj izbor reprezenativaca za predstojeće Svetsko prvenstvo na 14 igrača. Pošto je iskusni stručnjak odlučio da na takmičenja ne vodi Luisa Olindea, Kristijana Sengfeldera, Jonasa Matišeka i Jonasa Volfart-Botermana.

Među preostalim "pancerima" našlo se mesta i za kvartet igrača iz NBA lige, uprkos opštoj "modi" neodazivanja košarkaša iz najbolje lige na svetu da, iz različitih razloga, odbijaju nastupe za nacionalni tim. 

Na spisku se nalaze: Isak Bonga (Bajern), Oskar da Silva (Barselona), Nils Gifaj (Bajern), Justus Holac (Breogan), David Kramer (Braunšvajg), Leon Kracer (Bon), Maodo Lo (Alba), Andreas Obst (Bajern), Denis Šreder (LA Lejkers), Danijel Tajs (Indijana Pejsers), Johanes Timan (Alba), Johanes Fojtman (Armani), Franc Vagner i Moric Vagner (Orlando Medžik).

 

 

Za razliku od njega i brojnih kolega, selektor selekcije Srbije, Svetislav Pešić, još nije presekao. Trofejni stručnjak sa svojim pomoćnicima još vaga kome da pruži šansu u situaciji kada su mu mnogi kandidati otkazali dolazak, počev od fenomenalnog Nikole Jokića. 

Nemačka na Svetskom prvenstvu igra u Grupi E sa Finskom, Australijom i domaćinom Japanom, a Mundobasket u Japanu, Indoneziji i Filipinima počinje 25. avgusta i trajaće do 10. septembra.