Vesti iz košarke

Košarkašice Srbije imaju priliku da osvoje medalju na Evropskom prvenstvu U20: Svom snagom i pameću na Španiju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.08.2023 12:19
Košarkašice Srbije imaju priliku da osvoje medalju na Evropskom prvenstvu U20: Svom snagom i pameću na Španiju Košarkaški savez Srbije/FIBA

Najbolje košarkašice Srbije, uzrasta do 20 godina, nisu uspele da se probiju do same završnice Evropskog prvenstva u Litvaniji, ali u današnjem duelu sa Španijom imaju priliku da se kući vrate sa bronzanom medlajom (17.00).

Mlade "orlice" su posle nekoliko blistavih izdanja u bivšoj sovjetskoj republici zaustavljene u triler meču sa Letonijom, izgubljenom tesnom razlikom, pa su selektorka Dajana Butulija i njeni saradnici imali pre svega zadatak da ekipu oporave od emocionalnog šoka i razočarenja.

 

 

Nevena Rosić, Dunja Zečević i ostale devojke sigurno imaju još fizičke snage, ne treba sumnjati ni u njihov ogroman motiv, jer je bolje završiti i na poslednjem stepeniku pobedničkog postolja nego ispod njega, samo je važno da zaborave šta je bilo.

I maksimalno se usredsrede na Špankinje, jer se radi o kvalitetnoj selekciji, bez obzira što je ekipa sa Prineja pretrpela ubedljiv od drugog finaliste - Francuske.