Vesti iz košarke

Ernangomez o dolasku u PAO: Predsednikova želja za pobedom me je naterala da dođem

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.08.2023 19:53
Ernangomez o dolasku u PAO: Predsednikova želja za pobedom me je naterala da dođem MN Press

Španski reprezentativac, Huančo Hernangomez, istakao je da se raduje igranju pred navijačima Panatinaikosa, ali i saradnji sa Erginom Atamanom.

Bivši NBA igrač u sredu je obavio medicinske preglede i potom zvanično postao deseto pojačanje grčkog velikana, a zanimljivo je da ga je na aerodromu u Atini sačekalo 400 pristalica "zelenih".

 

 

"Osećam da vole tim, da ga prate gde god. To sam zaključio kada sam stigao na aerodrom. Kada sam potpisao, sve poruke i svu ljubav koju sam dobio, to nikada ranije nisam imao u timovima za koje sam igrao. To je nešto što ću pamtiti ceo život. Osećam se sjajno, kao kod kuće. Jedva čekam da zaigram u ovoj dvorani, da vidim lude navijače i da zaigram sa ovim timom", rekao je Ernangomes za klupsku televiziju.

Nakon epizoda u Denveru, Minesoti, Torontu, Bostonu, San Antoniju i Juti, Ernangomez je bio najavljivan kao pojačanje Barselone zajedno sa bratom Vilijem, ali je Huančo ipak završio u Grčkoj, a svoju odluku je i obrazložio.

"Osećam da predsednik želi da pobedi po svaku cenu i ta želja za pobedom me je naterala da se vratim iz NBA", rekao je Huančo, koji je govorio i o treneru Erginu Atamanu.

"On je neverovatan trener, pobednik. On zna da pobeđuje. Radio je u veoma dobrim timovima u odličnim uslovima i osećam da i ovde želi da pobedi", zakljucio je Ernangomez.

Pre njega klub je angažovao Kajla Gaja, Janisa Papapetrua, Kostasa Slukasa, Luku Vildozu, Dinosa Mitoglua, Matijasa Lesora, Kostasa Adetokumba i Dimitrisa Moraitisa, a poslednji u nizu je stigao je Poljak, Aleksander Balcerovski.