Vesti iz košarke

Glavobolja za Kanađane: Marej bi mogao da propusti Mundobasket

komentari (0)

Izvor: Tanjug

02.08.2023 10:28
Glavobolja za Kanađane: Marej bi mogao da propusti Mundobasket Tanjug/AP Photo/Jack Dempsey

Prvotimac Denvera, Džamal Marej mogao bi zbog povrede da propusti predstojeće Svetsko prvenstvo, izjavio je danas generalni menadžer Košarkaškog saveza Kanade Rouan Baret, a prenose svetki mediji.

Prva zvezda Kanađana, koja je prošle sezone u NBA ligi prosečno beležila 20 poena i četiri skoka u osvajanju šampionke titule Nagetsa, ima zdravstvenih problema i konačnu odluku će dati medicinski tim kanadske reprezentacije.

 

 

"Marej je došao na pripreme posle veoma duge sezone i povrede koje je imao. Mislim da moramo da budemo oprezni i da pametno reagujemo. On je veoma umoran, moramo da radimo sa našim medicinskim timom i na kraju da donesemo ispravnu odluku za Mareja. On želi da igra za Kanadu na SP, želi da bude sa nama, ali će medicinski tim uskoro da donese konačnu odluku", istakao je Baret.

Reprezentativci Kanade se počeli pripreme za Mundobasket, a najbolji igrač ove selekcije je neizvestan sa SP, koje će biti održano od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

Marej je bio na treningu sa saigračima iz kanadske reprezentacije, a Baret je istakao da će medicinski tim doneti konačnu odluku.

Kanada će na SP igrati u grupi sa H sa Letonijom, Libanom i Francuskom.