Vesti iz košarke

Embid vaga između dve reprezentacije: Amerikanci ne kriju da vrbuju Kamerunca, kom se i Francuska nada

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.07.2023 20:31
Embid vaga između dve reprezentacije: Amerikanci ne kriju da vrbuju Kamerunca, kom se i Francuska nada Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Džoel Embid rođen je u Kamerunu pre 29 godina, ali osim državljanstva otadžbine ima i pasoše Francuske i Sjedinjenih Američkih Država, pa se košarkaški Savezi dve poslednje zemlje nadaju da će obući njihov dres na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine. 

Zvanično najkorisniji igrač poslednje sezone NBA lige još se ne izjašnjava povodom svog eventualnog nastupa za neku od selekcija na najvećem sportskom takmičenju, dok Amerikanci ne kriju da ga vrbuju za svoj nacionalni tim. 

 

 

"Da li će Embid biti pozvan za Olimpijske igre? Odgovor je jednostavan – razgovarali smo. On ima opcije, sjajan je igrač. Ali, razgovaraćemo opet i sledećeg leta pa, ko zna, videćemo kako će sve da se odigra", izjavio je direktor selekcije SAD, Grent Hil, na temu priključivanja vrsnog (krilnog) centra bez ijednog nastupa za rodni Kamerun. 

Naravno, "preko bare" su svesni da imaju veliku konkurenciju u Francuskoj, čije bi mogućnosti i ambicije značajno porasle s dolaskom čoveka koji je u takmičarskoj 2022/2023. davao u proseku 33,1 poen, imao 10,2 skoka i beležio 4,2 asistencije po NBA meču.