Vesti iz košarke

Pešić pozvao Nikolu Šaranovića u reprezentaciju Srbije

komentari (0)

Izvor: Tanjug

21.02.2023 11:54
Pešić pozvao Nikolu Šaranovića u reprezentaciju Srbije MN Press

Selektor Srbije Svetislav Pešić pozvao je košarkaša FMP-a Nikolu Šaranovića za mečeve protiv Grčke i Velike Britanije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, saopštio je klub iz Železnika.

Šaranović (19) je stigao u FMP 2021. godine iz Crvene zvezde. On je ove sezone u AdmiralBet ABA ligi na 19 mečeva prosečno postizao 5,8 poena po utakmici.

"FMP je, podsećamo, u vrhu tabele ABA lige, što je posebno dostignuće ako imamo u vidu mladost stručnog štaba i da praktično okosnicu tima čine mladi igrači sa značajnom minutažom. Šaranović je svakako jedan od njih, a Klub je ponosan što se njegovo ime ponovo vezuje i za seniorsku reprezentaciju Srbije. U protekle tri decenije FMP je kroz svoju školu košarke, a posle i seniorski pogon dao mnogo igrača Srbiji koji su sa 'Orlovima' osvajali medalje kako u mlađim kategorijama, tako i u seniorskom timu", saopštio je FMP.

Srbija će u petak gostovati selekciji Grčke, a tri dana kasnije dočekaće Veliku Britaniju u Beogradu. Našoj selekciji je u naredna dva meča neophodna jedna pobeda za siguran plasman na SP, koje će u avgustu i septembru biti održano u Japanu, Filipinima i Indoneziji.