Vesti iz košarke

"Orlići" večeras startuju na Evropskom prvenstvu: Srpski košarkaši u Nišu dočekuju Češku

komentari (0)

Izvor: Tanjug

22.07.2023 10:10
"Orlići" večeras startuju na Evropskom prvenstvu: Srpski košarkaši u Nišu dočekuju Češku KSS

Utakmicom protiv Češke danas od 20.30 časova u niškom "Čairu", muška košarkaška reprezentacija Srbije do 18 godina startuje na Evropskom prvenstvu u košarci.

Dva dana pre početka takmičenja u Nišu, selektor Nenad Stefanović, odredio je tim koji će predstavljati Srbiju na predstojećem Evrobasketu. Poslednji filter nisu prošli Lazar Gagić i David Simonović. Za reprezentaciju Srbije igraće: Nikola Topić (kapiten), Andrej Mušicki, Bogoljub Marković, Filip Jović, Đorđe Ćurčić, Matija Milošević, Pavle Nikolić, Aleksa Ristić, Ognjen Romić, Andrej Kostić, Pavle Mišić i Mitar Bošnjaković.

Selektor Stefanović je još pohvalio sve momke koji su prošli celokupan proces priprema:

"Od prvog dana su svi bili ekstremno motivisani, što je po mom mišljenju najvažnije i u sportu, a generalno i u životu. Sve ono što se kaže, slušaju, rade ono što tažimo od njih. U ovom kratkom vremenskom periodu, obavili smo dosta dobar posao. Ovih mesec dana zaslužuje najvišu ocenu što se tiče svega", rekao je Stefanović, objavljeno je na sajtu Košarkaškog saveza Srbije.

 

 

Govoreći o reprezentaciji Češke on je rekao da prva utakmica ume da bude nezgodana, pre svega u smislu pritiska:

"Nadam se da toga ipak neće biti. Imamo pripremljenu utakmicu sa Česima. Svesni smo gde su dobri, gde smo mi dobri. Znamo i koje su im mane, pa da probamo to da iskoristimo", rekao je on.

U grupi su još selekcije Finske i Slovenije:

"O Finskoj nemamo mnogo informacija, ali to ćemo videti već prvog dana, na licu mesta. Za Slovence smo dobili određene informacije, a imaće i pre toga i jednu utakmicu u grupi. Imamo dobar stručni štab, videćemo da momcima prenesemo neke bitne stvari, ali i da ih ne opteretimo. Uostalom, fokus treba da bude na nama, da se više bavimo sobom nego protivnicima".

Kada su u pitanju generalna očekivanja od predstojećeg EP, selektor Stefanović je kratko rekao da je cilj da se uđe u borbu za medalju. Posle prve runde sve ekipe idu dalje. U osmini finala, 26. jula, ukrštaju se A i B, odnosno C i D grupa.

Četvrtfinala su na programu 27. jula, polufinala 29, a finale i borbe za plasman 30. jula. Srbija će sve svoje utakmice prve runde igrati u dvorani "Čair", a Evropsko prvenstvo igraće se još i u sali OŠ "Mika Antić".