Vesti iz košarke

Najbolji asistent u istoriji Evrolige ima odrešene ruke, hoće li ga dovesti Partizan? Kalates napušta Fenerbahče

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.07.2023 18:36
Najbolji asistent u istoriji Evrolige ima odrešene ruke, hoće li ga dovesti Partizan? Kalates napušta Fenerbahče Guliver

Ako je verovati informaciji "SDNA", Nik Kalates je na izlaznim vratima Fenerbahčea, a iskusni košarkaš bi kroz ista trebalo da prođe bogatiji za 1.500.000 evra, koliko je dogovoreno da klub iz Turske isplati iskusnom plejmejkeru. 

Ova vest odjeknula je širom košarkaške Evrope, naročito među učesnicima Evrolige sledeće sezone, jer im je olakšano eventualno dovođenje najboljeg asistenta u istoriji elitnog takmičenja u igri pod obručima. 

U prošlom izdanju EL beležio je 5,9 koš dodavanja, 9,3 poena i 3,7 skoka po utakmici, što je bilo nedovoljno za pojam trenera Dimitrisa Itudisa i uprave istanbulskog velikana. 

 

 

Ni sam Grk, rođen u Sjedinjenim Američkim Državama, nije bio više zadovoljan onim što je imao na Bosforu, pa napušta Fener posle samo jedne godine u njemu. Sada su na potezu evroligaši, sa sve Partizanom, čiji je trener Željko Obradović pominjan kao zainteresovan za dovođenje Kalatesa. 

Bezmalo dva metra visoki Kalates ranije je nastupao za Panatinaikos (u dva navrata), Memfis, Lokomotivu iz Kubanja i Barselonu, a upkos tome što su mu 34 godine i dalje se cene njegove organizatorske sposobnosti u igri.