Vesti iz košarke

Laso počeo da dovodi pojačanja u Bajern: Prvi je stigao Leandro Bolmaro

komentari (0)

Izvor: Tanjug

19.07.2023 11:39
Laso počeo da dovodi pojačanja u Bajern: Prvi je stigao Leandro Bolmaro AP Photo/David Zalubowski

Argentinski košarkaš Leandro Bolmaro novi je prvotimac minhenskog Bajerna, potvrdio je nemački kluba na zvaničnom sajtu.

Prema pomenutoj objavi Bavarci su sa odličnim košarkašem potpisali ugovor na dve godine, odnosno do juna 2025. godine, a na njegovom angažovanju je insistirao novi trener Pablo Laso.

Bolmaro (22) je u Minhen došao iz Tenerifa, španskog kluba u kom je pružao zapažene partije u drugom delu prošle sezone, a pre toga je od 2018. do 2021. godine nastupao za Barselonu.

 

 

Iako je veoma mlad, iza sebe ima i 18 meseci NBA iskustva, budući da je u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu nosio dresove Minesote i Jute, a potom se vratio u Evropu, odnosno Tenerife.

"Bajern je veliki klub, a sad je trener ekipe Pablo Laso, pa je moja odluka da dođem ovde bila laka. Odlično se poznajemo iz ACB lige i radujem se saradnji sa njim, kao i igranju za Bajern", rekao je Argentinac za klupski sajt posle potpisivanja ugovora.

Bajern je ovog leta napustio srpski reprezentativac Ognjen Jaramaz koji je pojačao redove Partizana, a kojem španski trener Pablo Laso nije želeo da pruži šansu u Bajernu nakon odlaska Andre Trinkijerija.