Vesti iz košarke

Emotivan oproštaj Vase Micića od starog kluba: Zauvek dete Efesa!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.07.2023 20:55
Emotivan oproštaj Vase Micića od starog kluba: Zauvek dete Efesa! MN Press

Srpski košarkaš Vasilije Micić posle pet godina napustio je Efes, sa kojim je ostvario najveće uspehe u karijeri i otisnuo se u NBA ligu, gde će od naredne sezone nositi dres Oklahome. 

Turski klub nedavno se na originalan način, uz reči pesme Silvane Armenulić, oprostio od srpskog košarkaša, koji je svojevremeno bio i MVP Evrolige, da bi rođeni Kraljevčanin danas uzvratio pozdrave na svojim društvenim profilima. Micić je okačio nekoliko fotografija iz perioda kada se velikan iz Istanbula popeo na krov Evrope, uz sledeći tekst.

"Dragi Efese. Nakon pet divnih godina sa Anadolu Efesom, došao je trenutak da se rastanemo. Nemam reči da izrazim koliko sam voleo svaki trenutak u ovom klubu i koliko sam zahvalan što sam deo Anadolu Efesa. Želim da se ZAHVALIM svim članovima kluba, trenerima, medicinskom osoblju, svim mojim saigračima i naravno navijačima koji su mi pomogli da ostvarim svoje lične ciljeve, timski uspeh i da ostvarim svoje snove. Od srca vam hvala i volim vas. Zauvek dete Anadolu Efesa. Vidimo se uskoro!", napisao je svojevremeno najbolji košarkaš Evrope.

 

 

Na kraju je Micić redom naprojao sve članove Efesa sa kojim je sarađivao, još jednom pokazavši koliko srce ima i naravno, zašto je bio toliko omiljen u Turskoj, gde će, bez sumnje, nedostajati svim navijačima iz "plavog" dela Istanbula.

Što se budućeg poslovanja sa Oklahomom tiče. Vasilije Micić potpisao je sa NBA franšizom ugovor na tri sezone vredan 23.5 miliona evra, pa je tako nakon devet godina dobio šansu da zaigra u najjačoj košarkaškoj ligi sveta, gde je 2014. draftovan od Filadelfije kao 52. pik.