Vesti iz košarke

Prvo Barsa, pa sad Real: Unikaha izbacila najbolje i zakazala finale Kupa Kralja sa Tenerifom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.02.2023 02:55
Prvo Barsa, pa sad Real: Unikaha izbacila najbolje i zakazala finale Kupa Kralja sa Tenerifom Guliver/Cordon Press

Košarkaši Unikahe nastavili su da pružaju neverovatne partije u Kupu Kralja. Nakon velike pobede nad Barselonom (89:87), večeras su nadigrali i Real Madrid (93:82) i uz Huventud, postali jedini tim koji je u poslednjih 70 godina pobedio dva najveća španska kluba u ovom takmičenju na putu do finala.

Trijumf Andalužana dodatno dobija na značaju, kada se pogleda činjenica, da su oba puta slavili na teškim gostujućim terenima, gde tokom čitave sezone padaju najbolji klubovi Evrope. Sada će nakon 2005. godine, ponovo biti u prilici da podignu trofej Kupa Kralja, a u finalu će igrati protiv Tenerifa, koji su na još jedno veliko iznenađenje, izbacili Huventud - 73:72.

Do poslednjeg zvižduka u Badaloni, nije se znao pobednik. Na šest sekundi do kraja nekadašnji košarkaš Cedevite Eldžin Kuk, postigao je svoje prve i jedine poene i to nakon "alej-upa" Brupa Fitipalda, koji se prethodno izborio za loptu i pretrčao čitav teren. Tenerife je poveo 73:72, a Huventud u poslednjem napadu nije mogao da ukrade pobedu, pošto se Tim Abromatis isprečio neverovatnom blokadom.

Tenerife je tako dobio priliku da se prvi put u istoriji bori za trofej Kupa Kralja, gde još od 2009. godine nismo imali situaciju da za titulu ne odlučuju ni Real ni Barselona. Tada da je u finalu Unikaha izgubila od Baskonije, predvođena Duškom Ivanovićem, za koju je igrao legendarni Mirza Teletović.

Finale Kupa Kralja između Tenerifa i Unikahe na programu je u nedelju od 19 časova, uz direktan prenos na TV Arena 1 Premium.