Vesti iz košarke

Pablo Laso o Vasiliju Miciću: On je bio najbolja zamena za Dončića

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.06.2023 12:00
Pablo Laso o Vasiliju Miciću: On je bio najbolja zamena za Dončića MN Press

Novi trener Bajerna iz Minhena, Pablo Laso, objavio je knjigu, na čijoj je promociji govovorio i zanimljivim temama iz mandata u Real Madridu.

Jedna od njih je bila kako je pokušao da zameni Luku Dončić koji je otišao u Dalas Maverikse, Vasilijem Micićem, koji se ipak tada odlučio da pređe u Efes.

"Tog leta su stigli Klemen Prepelič i Gabrijel Dek. Međutim, veliki potpis nam je izmakao. Onaj koji bi sve promenio, Vasilije Micić. Primeri Prepeliča i Nikolasa Laprovitole, koji su stigli sledeće godine, reprezentativni su za idenfitikaciju ciljeva i težnji. Niko ne sumnja da su obojica sjajni igrači, ali poenta je da se nije razmišljalo da li su oni tip igrača za ovaj klub", rekao je Laso i dodao:

"U Beogradu, pre nego što smo postali šampion Evrope, bili smo ubeđeni da je Micić, koji je tada imao 24 godine, najbolja zamena za Dončića. Razgovarao sam sa njim u leto 2018. i sledeće godine. Pokušao sam, ali mi je u jednom od tih razgovora dao jake argumente".

Inače, Laso je sa Bajernom potpisao dvogodišnji ugovor nakon što je usled problema sa srcem otišao iz "kraljevskog" kluba prošle godine, dok je Vasa Micić trenutno u pregovorima sa Oklahomom.