NBA

Vasa Micić pred vratima NBA lige: Oklahoma čeka bivšeg MVP igrača Evrolige

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.06.2023 20:08
Vasa Micić pred vratima NBA lige: Oklahoma čeka bivšeg MVP igrača Evrolige MN Press

Reprezentativac Srbije Vasilije Micić mogao bi da nastavi karijeru u NBA ligi ovog leta, javlja specijalizovani košarkaški portal "Eurohoops".

Naime, kako navodi urednik ovog sajta Aris Barkas, plejmejker Efesa otputovao je u Oklahoma Siti, gde ga ove nedelje očekuju pregovori sa lokalnim Tanderima. Ova NBA franšiza otkupila je prava na srpskog košarkaša 2020. godine od Filadelfije, koja je četiri sezone ranije draftovala Micića kao 52. pika druge runde.

Tada je u trejdu za Denija Grina, Terensa Fergusona i Vinsenta Porijea, poslat u Oklahomu zajedno sa Alom Horfordom i Teom Maledonom. Ali, pošto je uveliko "harao" Evroligom, gde je pored dve titule uspeo da dođe i do MVP trofeja, Micić je odlučio da ostane u Efesu i odloži put NBA ligu.

Sada, posle dve pomenute evropske titule i tri trofeja šampiona Turske uz mnogobrojna individualna priznanja, Micić je navodno spreman da okuša svoju sreću na najvećoj košarkaškoj pozornici sveta, a priliku da dogovori saradnju sa Oklahomom imaće već posle NBA drafta, koji je zakazan za 22. juni.
 

 

 

Vasilije Micić bi time postao još jedan košarkaš Mege koji je stigao do vrata NBA lige i 12. igrač iz ovog kluba koji je uspešno prošao draft. Momak iz Kraljeva počeo je karijeru u beogradskom timu 2010. godine, da bi kasnije nosio dresove Crvene zvezde, Bajerna, Tofaša, Žalgirisa i Efesa, gde je ostvario najveće uspehe.