Vesti iz košarke

Crvena zvezda želi Parisa Lija

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

24.06.2023 08:00
Crvena zvezda želi Parisa Lija Guliver

Kako je Crvena zvezda zvezda porazom od Partizana u finalu ABA lige završila sezonu dugu skoro devet meseci, odmah je ekipa sa Malog Kalemegdana krenula u rekonstrukciju tima.

Možda i najvažnija pozicija u Evropi, plejmejkerska, je treutno i najveća glavobolja za Duška Ivanovića jer kako pišu mediji, tim Zvezde napustiće i Luka Vildoza i Fakundo Kampaco, dok ugovor ističe i Nikoli Ivanoviću.

Stoga, kako prenosi italijanski novinar, Matea Andreani, crveno-beli su zainteresovani za Parisa Lija, koji je prethodne sezone branio boje Panatiniakosa.

 

 

Ipak, Zvezda nije sama u trci za potpis omalenog plejmejkera, jer Lija želi i Hapoel Jerusalim, tim koji sa klupe vodi Aleksandar Džikić i koji je igrao finale FIBA Lige šampiona.

Kako izvor navodi, Liju je preče da igra u Evroligi, što je takođe prepreka za Zvezdu, jer u ovom momentu aktuelni šampion Srbije nije siguran učesnik elitnog evropskog takmičenja, već će morati da sačeka 29. jun, kada će se sastati deoničari lige i odlučiti ko dobija specijalne pozivnice.

Li je prethodne sezone prosečno beležio 11,2 poena, 1,8 skoka i 3,8 asistencija po utakmici, a u karijeri je još nosio dres Monaka, Orleana, nemačkog Brose Bamberga i Antverpena u Belgiji.