Vesti iz košarke

Magična noć Tristana Vukčevića: Osvojio Aba ligu sa Partizanom, pa ga na draftu "pokupio" Vašington

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.06.2023 08:33
Magična noć Tristana Vukčevića: Osvojio Aba ligu sa Partizanom, pa ga na draftu "pokupio" Vašington MN Press

Košarkaš Partizana Tristan Vkčević zauvek će pamtiti noć između 22. i 23. juna 2023. godine. Mladi centar je najpre u dramatičnoj petoj utakmici finalne serije AdmiralBet Aba lige osvojio titulu sa crno-belima pobedom nad večitim rivalom Crvenom zvezdom, a samo nekoliko sati kasnije draftovao ga je Vašington.

Srbija je tako dobila još jednog košarkaša u najjačoj ligi na svetu, koji je izabran kao 42. pik na ovogodišnjem draftu i koji će se preseliti u glavni grad Sedinjenih Američkih Dražava. Da li odmah ovog leta ili nešto kasnije, to će se znati vrlo brzo.

 

 

Da situacija po Vukčevića bude bolja, od svih evropskih košarkaša samo su prvi pik Viktor Vembanjama koji je završio u San Antoniju i Bilal Kulibali kojeg je sa sedme pozicije izabrala Indijana, bolje plasirani od njega.

Odmah posle nekadašnjeg igrača Real Madrida nalaze se dva Francuza Rajan Rupret i Sidi Sisoko, Belgijanac Tumani Kamara je kao 52. pik završio u Finiksu, a kao sedmi Evropljanin na ovom draftu je izabran Tarik Biberović iz Bosne i Hercegovine, kojeg je kao 56. pika izabrala Minesota.