Vesti iz košarke

Obradović posle poraza od Zvezde: Znam kolika je bila želja, ali ona mora da postoji 40 minuta

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.02.2023 00:14
Obradović posle poraza od Zvezde: Znam kolika je bila želja, ali ona mora da postoji 40 minuta MN Press

Partizan ni ove sezone neće osvojiti Kup Radivoja Koraća. Crno-beli su u polufinalu poraženi od Crvene zvezde (75:83) i tako ostali bez prilike da se u subotu u dvorani Čair bori za trofej sa Megom.

Trener "parnog valjka" Željko Obradović istakao je da se ključni momenat preokreta dogodio u finišu prvog poluvremenu, kada su rivalu dozvolili osam lakih poena, a da Partizan nije iskoristio dobro otvaranje drugog dela, odnosno koš uz dodatno slobodno bacanje. 

"Čestitam Crvenoj zvezdi na pobedi, otvorili smo utakmicu izvanredno, ali smo dozvoli Zvezdi da se vrati sa osam lakih poena. Pričali smo o tome u poluvremenu i igrači su bili svesni te činjenice. Otvorili smo drugo poluvreme sa košem uz faul... Znam koliko su želje imali moji igrači i to mi je veoma žao. Nismo trčali, loše smo igrali tranziciju, da šuter ostane otvoren i da ubaci tri poena. Imali smo i neke loše šuteve. Nismo igrali odbranu, ali moramo da kažem da smo imali želju, ali ona mora da bude 40 minuta", naglasio je Obradović.

Najbolji Partizanovi igrači bili su opterećeni ličnim greškama.

"Dante Egzum i Zek Ledej imali su po četiri faula, morao sam da ih sačuvam i to je bio period naše najgore igre. Požalio se i Matijas Lesor na povredu, što je Zvezda iskoristila i pobedila. Želja, kao što sam rekao, mora da bude prisutna 40 minuta", dao je trener crno-belih, aludirajući na to da pojedinci u ekipi Partizana nisu bili na dovoljnom nivou što se tiče zalaganja.

Obradović je uporedio utakmicu u Nišu sa nekim ranijim Partizana, odnosno skrenuo je pažnju na to da njegov tim nije imao dovoljno agresivnosti u odbrani.

"Nismo imali dovoljno ukradenih lopti i to znači da nismo bili zainteresovani da igramo odbranu. Pred nama su dva takmičenja i sada je potrebno da se ovo zaboravi, ali pre toga moramo da utvrdimo zbog čega smo imali manje osvojenih lopti, a mnogo više izgubljenih. Rekao sam da je ovo utakmica u kojoj moraš da imaš određenu dozu borbenosti želje, da možeš da postaviš bilo kakvu taktiku, a da ako nemaš to, onda će svaka da se završi ovako".

Mnogi napadi Partizana u drugom delu su išli preko Egzuma.

"Imam poverenja u Dantea, on je napravio četiri faula i to je i te kako uticalo na tok meča. To što je on organizovao napade i što se spuštao na donji post, to je stvar ogromnog poverenja. Mislim da igra odlično ove sezone. Vodi se računa o faulovima… Nama se ranije nije dešavalo da kada nismo u bonusu da primimo lak koš. To je večeras bio slučaj. Potrebno je bilo da i drugi igrači prave faulove. Postoji taktika da se do bonusa igra na jedan način, a posle na drugi. Ne želim da pričam o tome da li su neki faulovi bili ili nisu. To je sve stvar želje, bilo je brzopletih šuteva, probao sam da utičem, ali, očigledno, nije bilo rezultata", podvukao je Željko Obradović.