Vesti iz košarke

Duško Ivanović pred "večiti derbi": Došli smo u Niš po tri pobede

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.02.2023 20:48
Duško Ivanović pred "večiti derbi": Došli smo u Niš po tri pobede MN Press

Crvena zvezda opravdala je ulogu favorita protiv Borca iz Čačka. Slavila je u Čairu 89:64 i obezbedila plasman u polufinale Kupa Radivoja Koraća, gde će sutra od 21 sat (Arena Premium 1) igrati protiv Partizana.

Zvezda je nešto slabije otvorila utakmicu protiv Čačana. U prvoj četvrtini je imala 11 poena u deficitu (17:6), ali je u nastavku meča preokrenula rezultat. Trener beogradske ekipe Duško Ivanović sumirao je meč protiv Borca, a izdvojio je koju reč i o sutrašnjem protivniku.

"Nije hronično to. Dešava se... Malo zbog nas, jer se ne uđe 100 odsto koncentrisano, a malo je i zbog druge ekipe. Imamo odlične medicinske radnike", rekao je Ivanović.

Crnogorski stručnjak se potom osvrnuo i na treći "večiti derbi" u sezoni.

"Znamo se dovoljno dobro, igrali smo dosta utakmica. Sve je to izanalizirano. Svaka je utakmica bila različita, biće i sutra. Mi smo došli da dobijemo tri meča ovde", dodao je Ivanović.

Crno-beli su imali dan odmora više, budući da su svoj meč sa Spartakom odigrali u sredu.

"Nije sutra to nikakav razlog, igrali smo već dosta često utakmicu za utakmicom. Tako da to neće predstavljati problem", istakao je Ivanović.

 

 

Svoje viđenje događaja sa meča u Čairu, dao je i košarkaš Zvezde Filip Petrušev.

"Jedna malo teža utakmica nego što smo očekivali, nismo dobro počeli, bili dovoljno agresivni, drugo poluvreme je bilo bolje, napravili razliku i zadržali. Sutra imamo još jednu jako tešku utakmicu protiv Partizana. Svako ima svoju rutinu pred meč. To se ne menja nezavisno od protivnika, svi samo treba da budemo spremni i fokusirani na sutrašnji meč", konstatovao je centar crveno-belih.

U drugom četvrtfinalu večeras se sastaju FMP i Metalac, a pobednik ovog duela igraće protiv Mege u polufinalu.