ABA liga

Duško Ivanović pred meč sa Partizanom: "Večiti derbi" odlučuje o prvom mestu tabele

komentari (0)

Izvor: Tanjug

12.03.2023 18:44
Duško Ivanović pred meč sa Partizanom: "Večiti derbi" odlučuje o prvom mestu tabele MN Press

Trener košarkaša Crvene zvezde Duško Ivanović izjavio je da "crveno-beli" veoma dobro poznaju ekipu Partizana i dodao da će predstojeći meč najverovatnije odlučivati o prvom mestu pred plej-of regionalne ABA lige.

Crvena zvezda će sutra od 20.30 časova (Arena 1 Premium) u "Štark areni" gostovati Partizanu u 21. kolu ABA lige. Beogradski "večiti rivali" odigrali su četiri međusobna duela ove sezone, a Zvezda vodi 3:1 u pobedama. "Crveno-beli" su u novembru prošle godine u osmom kolu ABA lige slavili sa 90:74.

"Igramo protiv ekipe koja igra jako dobro, ovo nam je već peti duel ove sezone i poznajemo se sada već jako dobro. Kompletni su, i jasno je da nas očekuje utakmica u kojoj želimo da odigramo dobro, a koja će najverovatnije odlučivati o prvom mestu pred doigravanje u regionalnoj ligi", rekao je Ivanović, prenosi zvanični sajt kluba.

Košarkaš Crvene zvezde Ognjen Dobrić izjavio je da je pred njegovim timom još jedna u nizu zahtevnih utakmica.

"Nema velikih tajni, ovo nam je peti duel ove sezone, a svaki novi je priča za sebe. Igrali smo već u Areni, i ovo vreme iskoristićemo na najbolji način da spremni dočekamo utakmicu. Bez obzira što ima veliku važnost, i da nije tako, u ovu utakmicu bi ušli kao da je prva ove sezone ne razmišljajući šta donosi ekipama. Želimo da odigramo čvrsto i bez padova u igri, kako bi došli do rezultata", istakao je Dobrić.

Partizan je trenutno prvi na tabeli ABA lige sa 18 pobeda i dva poraza. Crvena zvezda je druga sa skorom 17/2 uz meč manje.