Vesti iz košarke

Sada i zvanično, Milutinov napustio CSKA: Olimpijakos i Virtus "trljaju ruke"

komentari (0)

Izvor: Tanjug

30.05.2023 15:12
Sada i zvanično, Milutinov napustio CSKA: Olimpijakos i Virtus "trljaju ruke" MN Press

Nekadašnji košarkaš Partizana Nikola Milutinov, više nije član CSKA iz Moskve, saopštio je danas ruski klub. Milutinov je u CSKA stigao 2020. godine iz Olimpijakosa, a pre toga je igrao za Partizan i Hemofarm. Srpski košarkaš je za CSKA odigrao 119 utakmica, a prosečno je postizao 12,2 poena, 8,6 skokova, 1,3 asistencije i 0,6 blokada po meču. On je tokom prethodne tri sezone u moskovskom klubu imao dosta problema sa povredama.

U saopštenju CSKA se navodi da je Milutinov najkorisniji igrač u istoriji kluba, sa prosečnim indeksom korisnosti 22,2.

"Teško je reći doviđenja svim sjajnim saigračima, prijateljima i navijačima koje sam upoznao u Moskvi. Uživao sam u svakom minutu boravka i igranja. Bila je velika čast igrati za tako veliki i istorijski klub. Ali vreme je da krenem dalje. Želim svima sve najbolje i puno sreće. Siguran sam da će se CSKA vratiti na vrh Evrope i da ćemo se opet videti", rekao je Milutinov, preneo je zvanični sajt CSKA.

 

 

Milutinov (28) je sa moskovskim klubom 2021. godine osvojio titulu u VTB ligi, a ove godine je proglašen za najkorisnijeg igrača takmičenja (MVP).

"Milutinov je jedan od tri najbolja centra u Evroligi. Pre godinu dana imao je priliku da ode u jedan od evroligaških klubova, ali me je odlučio da ostane i da pomogne ekipi da povrati titulu. Nažalost, nije uspeo, ali to ni na koji način nije povezano sa njegovom posvećenošću. U najtežem trenutku pokazao je klupski patriotizam i želju da u svakom meču uđe na teren iako je bio povređen. Nemoguće je zameniti igrača sa takvim skupom košarkaških kvaliteta, ali takav je život", rekao je predsednik CSKA Andrej Vatutin.

Iako se još uvek ne zna naredna destinacija srpskog centra, mediji već danima najavljuju odlazak Milutinova u Olimpijakos, koji mu je navodno ponudio dvogodišnji ugovor vredan tri miliona evra. Međutim, Pirejci će se za potpis, sada već bivšeg košarkaša CSKA, boriti sa Virtusom iz Bolonje, koji je takođe pokazao interesovanje za 213 cm visokog momka iz Novog Sada.